Fra venstre: Olov Åkelund, Johnny Gangsø og Hans Østberg

Beam med nye ventilasjonsmuskler!

23.01.08: Beam Sentralstøvsuger AS er kjøpt opp av svenske Östberg og regner med å tredoble omsetningen. Med fersk kapital og nye produkter skal Beam ta en betydelig markedsandel i løpet av tre til fem år uttaler ledergruppen i en pressemelding.

0
Beam selger alt av inneklimaprodukter til norske boliger og næringsbygg. Oppkjøpet gir Beam finansielle muskler til å ta en ledende rolle når alle nye boliger er pålagt ventilasjonsanlegg og godt inneklima. Markedet for boligventilasjon i Norge er på rundt 400 millioner kroner.

 
– Vi skal tredoble omsetningen med sterkere økonomisk ryggrad og enda sterkere produkter, sier administrerende direktør i Beam, Johnny Gangsø.
 
Vinn-vinn
– Gjennom Östberg får vi fri tilgang til topp-produkter innen ventilasjon som det norske markedet både trenger og etterspør. I tillegg får vi en sterk eier i ryggen som gir oss mulighet for posisjonering og markant vekst, forteller Gangsø fornøyd.
 
I utgangspunktet ønsket Beam å selge produkter fra Östberg, men endte opp med frisk kapital til sterkere satsing. Svenskene så nemlig at Beam hadde en organisasjon og en kompetanse som kunne hjelpe dem til å ta en viktig rolle i Norge. Sammenslåingen er slik en vinn-vinn situasjon for både det norske og det svenske selskapet.
 
Produktutvikling i høysetet
Oppkjøpet vil også sikre en videre utvikling av Beam i Norge, og det ligger også i kortene at det blir flere ansettelser i tiden fremover.
 
– Både vi og Östberg har svært dyktige medarbeidere, og deres kompetanse er viktig i kampen om markedsandelene. Vi skal være i tet når det gjelder å gi markedet de produktene folk virkelig vil ha, og det sier seg selv at kompetente medarbeidere med lang erfaring er helt nødvendig, sier Gangsø, som også vil vurdere dagens logistikkordning.
 
Stor tro på det norske markedet
CEO i Östberg, Olov Åkerlund, har stor tro på det norske markedet og er svært fornøyd med sitt nye datterselskap.
 
– Vi har stor tro på Beam som organisasjon og Beams kompetanse, og ser at oppkjøpet av Beam vil gjøre Östberg store i Norge. Vi har svært sterke produkter, og med Beams nettverk er dette en vinn-vinn situasjon for begge parter.
 
 
 
 

 Om Östberg:

Östberg er en stor ventilasjonsprodusent innenfor kanalvifter, og produserer en rekke ventilasjonsprodukter.  Selskapet selger 15 % i Sverige og eksporterer 85 prosent av produksjonen til frittstående distributører og kunder over hele verden. Östberg-gruppen har 300 ansatte og omsatte i 2007 for ca 420 millioner kroner. Se www.ostberg.com