Det er Høgevarde AS som skal bygge rundt 250 prosjekterte leiligheter på den populære destinasjonen på Norefjell-platået. Fritidsleilighetene får fantastisk utsyn over Fisketjern, Hestleinnattan mot sør og majestetiske Høgevarde, og det første bygget med 12 boenheter i størrelser fra 38 kvm og 103 kvm er for lengst utsolgt. Forventet innflytning er allerede like over nyåret.

-  Med korte byggetider, handler det om effektivitet mer enn noen gang. Derfor har vi denne gangen – for første gang – også benyttet oss av prefabrikkerte løsninger fra Armaturjonsson, som har fungert veldig bra.  

Saken fortsetter under bildet:

Prefabrikkert skap - Høgevarde
Amaturjonsson satser nå på egen produksjon av prefabrikkerte løsninger, bl.a. fordelerskap, fra sin nyopprettede avdeling i Sandefjord

Sparer tid og miljøet
Armaturjonssons distriktssjef for Agder, Buskerud, og Vestfold, Marius Ellefsen, kan fortelle at stadig flere kunder ønsker å få så mye som mulig montert sammen før det kommer ut på byggeplass, og at prefabrikkering derfor er et viktig satsingsområde for dem.

- Vi kan tilby alt fra bare å skru sammen enkle komponenter til å produsere røropplegget for hele tekniske rom, og frakte disse ut som moduler. Det er tidsbesparende for kunden ved at de selv slipper å bruke tid på å skru og i mange tilfeller måtte kjøre for å hente deler- og også ved at det gir mye mindre søppelhåndtering. Tid spart er som kjent penger spart.

- Men mindre emballasje og redusert bilkjøring gir også en miljøgevinst i tillegg, minner han om. 

God vekst
Rørservice Nesbyen har base i Nesbyen, med avdeling i Flå. Bedriften kan vise til en jevn og solid vekst de siste årene, og består i dag av 10 ansatte og to lærlinger. De betjener både privathus, næringsbygg, hytte- og fritidsboliger innen sitt nedslagsfelt, og har flere oppdrag for Høgevarde AS på referanselisten.

Saken fortsetter under bildet:

Høgevarde - teknisk rom 
Nesbyen Rørservice har brukt forskjellige rørsystemer fra Armaturjonsson i leilighetsprosjektet; JRG Sanipex, JRG Sanipex MT og Aquatherm.

Bedriften testet ut Armaturjonssons produkter og systemer første gang for 10 år siden, og har siden vært en god kunde.

- Vi var ikke fornøyde med de produktene vi benyttet tidligere, derfor byttet vi leverandør. Siden har det ikke vært noen grunn til prøve noe annet. Armaturjonsson dekker et stort spekter, og kommer jevnlig med gode produktnyheter. Svært mye innovasjon har skjedd i løpet av disse ti årene, som både vi og forbrukeren har dratt nytte av, sier Gaptjern.

Saken fortsetter under bildet:

Waldemar Bartlomiej Pawicki
Rørlegger Waldemar Bartlomiej Pawicki  er en av rørleggerne fra Nesbyen Rørservice som jobber med leilighetsprosjektet på Høgevarde. Her er han i gang med monteringen.

Waldemar Bartlomiej Pawicki, en av bedriftens rørleggere, skriver gjerne under på at Armaturjonsson skaper merverdi og bidrar til en lettere hverdag ute i felten. 

- Noe av det geniale, er å kunne kombinere flere systemer. Vi bruker Aquatherm i bunnen og går over til Alupex inn til skapet og videre opp til neste skap. At man kan bruke opptil tre ulike systemer inn på samme skap og fortsatt ha godkjenning, gir stor fleksibilitet.

Smart gulvvarme
I leilighetshuset er det montert Armaturjonssons smarthusteknologi (Arjonsmart) for den vannbårne gulvvarmen. Det vil si at all gulvvarme kan styres hvor du enn befinner deg via en app på smarttelefonen. Systemet kan enkelt bygges ut til å gjøre hele huset smart.

- Det er også lagt inn automatisk vannstoppventil (Arjonstop Connect) med appstyring for hver leilighet, som en del av lekkasjesikkerheten. Også mindre lekkasjer som rennende kraner/sisterner detekteres med systemet, forteller Pawicki og Gaptjern.

Ventilen varsler og stenger vanntilførselen når den oppdager fukt, unormalt trykkfall eller for lav temperatur der ventilen er montert. Den har også innebygd automatikk for funksjonskontroll av ventilen. Dette sørger for at ventilen er i bevegelse hvert døgn, slik at det ikke skal være fare for at ventilen ikke stenger ved eventuell vannlekkasje.

God erfaring
Det skal reises totalt 20 leilighetsbygg i det populære området, og den erfaringen Rørservice Nesbyen høster i det første bygget, tar de med seg inn i det neste.

- Der får vi også sprinkling, hvor vi vil benytte Aquatherm red pipe til sprinkelrørsystemene, sier Gaptjern.

Aquatherm red pipe er produsert i polypropylen. Systemet eliminerer all korrosjonsproblematikk, og gir et lavere lydnivå enn metallrør. Rør og deler sveises sammen med fusjonsteknikk, som gir korte monteringstider.

- Det er godt å ha Armaturjonsson med på laget. Skulle det oppstå ting underveis, er det bare å ta en telefon for å løse utfordringen. Et samarbeide som fungerer veldig bra!

Tar både ros og ris
Armaturjonssons distriktssjef er glad for de gode tilbakemeldingene, og sier de er veldig opptatt av nettopp å være nær sine kunder.

- Vi tar både ris og ros med takk, det er slik vi kan bli bedre og utvikle oss, understreker han.

Marius og Johnny - Armaturjonsson
Distriktssjef Marius Ellefesen og salgssjef Johnny Kvalheim i Armaturjonsson inspiserer et av skapene som er montert