Annonsørinnhold

VVSForum Brandstory er et annonseprodukt produsert etter gjeldende retningslinjer

- Med en bærbar computer får du for første gang full innsikt og et fullstendig overblik over flow og energiforbruk fra en enkelt ventil, sier Johan Brevik hos Belimo Automation Norge AS

Belimo Automation AS: Få fullstendig oversikt over flow og energiforbruk

Belimo Automation har lansert en ny butterflyventil, som tar mindre plass og krever langt mindre energi til drift. Den lette konstruksjonen gir også større fleksibilitet og lengre levetid.

Framskrittet for den nye generasjonen butterfly ventiler ligger i selve lukkemekanismen. Utformingen av tetningsmekanismen åpner for en slankere og lettere aktuator.
– Spjeldet er utformet på en ny måte, derfor trenger det ikke trekkes så dypt inn i pakningen. Det betyr at det kreves mindre kraftmoment for betjening av ventilen. Effektforbruket reduseres da også med 80 prosent, forklarer Marius Johansen ved Belimo Norge.

Johansen som presenterte produktet under VVS Dagene på Lillestrøm, hvor han blant annet demonstrerte hvordan ventilen kan leses og styres direkte fra smarttelefon.

Isolert
Et annet viktig framskritt for ventilen er mellomstykket i plast mellom ventil og aktuator. Dette sørger for at varme fra ventilen ikke brer seg videre til aktuatoren. Ventilen er dermed mindre varmeledende og mer energisparende.

Butterfly ventilen leveres med BAC-net grensesnitt, universal spenningsforsyning 24-240V, og kan leveres med reservekraft som driver aktuatoren ved strømbrudd. Justerbar gangtid er 30-120s, samt NFC-kommunikasjon for enkelt å endre parametere via for eksempel smarttelefon. Ventilen er beregnet for avstenging og isolering av anleggsdeler og holder tett opp mot 14bar. Ventilen kan i noen grad også regulere, men er først og fremst en avstengingsventil.

– Den er en av de mest avanserte og energieffektive high flow løsningene i VVS.markedet. Med enkel installasjon, brukerfleksibilitet og lang levetid, setter denne serien nye standarder for ytelse i HVAC-applikasjoner, sier Johansen.

Utendørs variant
Det finnes også en egen butterfly ventil for utendørs bruk. Den leveres også med BAC-net grensesnitt, universal spenningsforsyning 24-240V, og med reservekraft som driver aktuatoren ved strømbrudd. Det er samme justerbar gangtid på 30-120s, samt NFC-kommunikasjon for enkelt å endre parametere via for eksempel smarttelefon.

En tetthetsklasse på IP66/67 gjør aktuatoren spesielt egnet for utendørs bruk, da den er beskyttet mot UV-stråling, regn, snø, støv og skitt. Ventilen har innebygget varmeelement, termostat og hygrostat.

– Ventilen er beregnet for avstenging og isolering av anleggsdeler og holder tett opp mot 14bar. Ventilen kan i noen grad også regulere, men er først og fremst en avstengingsventil, sier Johansen.

Stor interesse
Belimo er godt fornøyd med VVS Dagene og kvaliteten på de besøkende under messen. Som vanlig var det mange spørsmål rundt Belimos energiventil.

– Den er energisystemets øyne og ører, den samler inn prosessdata på hva som faktisk går gjennom ventilen til enhver tid, det er helt unikt, og denne informasjonen brukes i styring og regulering av anlegget, forklarte Johan Brevik.

Brevik kunne fortelle at ventilen er svært populær ved EPC-kontrakter, og at den lagrer informasjon om temperatur og væskestrøm i inntil 13 måneder.

Med energiventilens muligheter for å overvåke og la seg programmere brukes den også ofte til å sørge for at store energivekslere får optimal drift.

– Med en bærbar computer får du for første gang full innsikt og et fullstendig overblikk over flow og energiforbruk fra en enkelt ventil, sier Brevik.

Belimo. Sikkerhet og komfort. Belimo - verdenslederen på aktuator- og ventilteknologi for varme, ventilasjon og luftbehandlingssystemer- tilbyr et komplett utvalg av produkter fra en kilde med rykte for utmerket valuta for pengene.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com