Ledige stillinger

Servicerørlegger, Oslo

Å være servicerørlegger i Assemblin AS betyr at du er meget faglig dyktig i rørfaget. I tillegg skal du være kundeorientert, serviceinnstilt, lærevillig, like å jobbe selvstendig og ta ansvar for at kunden har lyst til å bruke Imtech videre. Å jobbe som servicerørlegger betyr at du blir vist tillit og at du tar på deg rollen som vårt ansikt utad. Du har utpreget ordenssans, er pliktoppfyllende og har et vesen som folk liker.

Ønskede kvalifikasjoner:
◦ Høy grad av selvstendighet
◦ Gjennomføre mindre oppdrag fra A-Å
◦ Kundeorientert/serviceinstilling (også til egne kollegaer)
◦ Stolt av faget
◦ Du er kjent med bruk av dataverktøy (PC)

Vi kan tilby:
◦ Ordnede ansettelsesforhold i et solid og ambisiøst konsern
◦ Spennende arbeidsoppgaver med store muligheter for personlig utvikling
◦ Gode kollegaer med høy kompetanse
◦ Gode personalforsikringsordninger
◦ Firmahytter
◦ Konkurransedyktige betingelser

For stillingen kreves det førerkort.

Arbeidssted er i Brobekkveien 80, Oslo og vi ønsker tiltredelse så snart som mulig. Søknader vil bli behandlet fortløpende – ring oss gjerne hvis du har spørsmål om status i vår fremdrift.

Kontaktperson for stillingene er Torgny Volden tlf. 99218846

Søk stillingen

Servicerørlegger, Ski

Å være servicerørlegger i Assemblin betyr at du er meget faglig dyktig i rørfaget. I tillegg skal du være kundeorientert, serviceinnstilt, lærevillig, like å jobbe selvstendig og ta ansvar for at kunden har lyst til å bruke Imtech videre. Å jobbe som servicerørlegger betyr at du blir vist tillit og at du tar på deg rollen som vårt ansikt utad. Du har utpreget ordenssans, er pliktoppfyllende og har et vesen som folk liker.


Ønskede kvalifikasjoner:
◦ Høy grad av selvstendighet
◦ Gjennomføre mindre oppdrag fra A-Å
◦ Kundeorientert/serviceinstilling (også til egne kollegaer)
◦ Stolt av faget
◦ Du er kjent med bruk av dataverktøy (PC)

Vi kan tilby:
◦ Ordnede ansettelsesforhold i et solid og ambisiøst konsern
◦ Spennende arbeidsoppgaver med store muligheter for personlig utvikling
◦ Gode kollegaer med høy kompetanse
◦ Gode personalforsikringsordninger
◦ Firmahytter
◦ Konkurransedyktige betingelser

For stillingen kreves det førerkort.

Arbeidssted er i Industriveien 3A, Ski og vi ønsker tiltredelse så snart som mulig. Søknader vil bli behandlet fortløpende – ring oss gjerne hvis du har spørsmål om status i vår fremdrift.

Kontaktperson for stillingene er Martin Hanæs tlf. 91687447

Rørleggere for service og prosjekt, GK Rør Drammen

GK Rør AS Drammen er en nystartet avdeling med ambisjoner om å bli en ledende aktør i Buskerud. I samarbeid med øvrige GK-selskaper og avdelinger kan vi levere totaltekniske entrepriser og totalteknisk service. Avdelingen er i vekst, og vi søker derfor etter rørleggere på service og prosjekt.   Arbeidsoppgaver: Utføre varierte rørleggerarbeider på en faglig sikker og god måte Etablere og opprettholde gode relasjoner og teamsamarbeid internt og eksternt på en profesjonell og tillitsvekkende måte Ivareta selskapets HMS- og kvalitetsrutiner Ønskede kvalifikasjoner og egenskaper:
Svennebrev som Rørlegger med gode faglige ferdigheter Løsningsorientert med evne til å jobbe både selvstendig og i team Ryddig og stukturert Noen års erfaring i faget Førerkort klasse B/BE Serviceinnstilt og samarbeidsvillig Beherske norsk skriftlig og muntlig Vi kan tilby:
Mulighet til å utvikle deg og vokse internt i selskapet Utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter Konkurransedyktige lønnsbetingelser Et meget godt og tverrfaglig arbeidsmiljø Arbeidssted er Drammen Vi vil behandle søknader fortløpende!
Ønsker du en stilling i en offensiv bedrift i vekst? Vi gleder oss til å lese din søknad!

Søknadsfrist: 22.09.2016 Søk stillingen

Servicetekniker Ventilasjon/kjøling, GK Greåker

GK Greåker søker servicetekniker / kjøletekniker.

Arbeidsoppgaver:
- Service og vedlikehold av klimaanlegg
- Kundeansvar og engasjement
- Foreslå og gjennomføre systemforbedringer

Ønskede kvalifikasjoner:
- Fortrinnsvis fagbrev som kuldemontør/-tekniker.
- Personer med relevant erfaring kan også søke
- Kunnskap om isvannsmaskiner/systemer er en fordel
- God generell teknisk innsikt i elektro, vannsystemer og ventilasjon
- Serviceinnstilt og samarbeidsorientert Selvstendig og initiativrik

Vi kan tilby:
- En interessant stilling i en offensiv bedrift i vekst og med solid økonomi
- Utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter
- Kurs og etterutdanning
- Gode datasystemer for prosjekt- og økonomistyring
- Gode pensjons-, lønns- og forsikringsforhold
- Bil- og telefonordning

Søknadsfrist: 18.09.2016
Søk stillingen

Prosjektleder BD Prefab

Som en solid aktør tilbyr Brødrene Dahl nå egenproduserte våtromsmoduler i det norske markedet gjennom vår divisjon BD Prefab.

I den forbindelse søker vi nå etter en dyktig prosjektleder.

Ansvar: 
Prosjektledelse på prosjekt hvor våtromsmoduler fra BD Prefab blir benyttet Prosjektering og materialbestilling Produksjon/ oppfølging av fabrikk, oppfølging av prosjekter samt deltagelse på overtakelsesbefaring. Stillingen innebærer besøk og oppfølging av prosjekter i hele Norge samt oppfølging av egne prosjekter på fabrikk.
Bakgrunn: 
Relevant bygg eller byggeteknisk utdannelse. Erfaring fra prosjektledelse i bygg og anlegg. Sterkt ønskelig med erfaring som prosjektleder og/ eller utførende fra store og små prosjekter hvor prefabrikkerte baderom har blitt benyttet. God kjennskap til norske byggeforskrifter og skikker.
Egenskaper:
Utadvendt, pågangsmot og lykkes igjennom team arbeid Gjennomføringsevne og driv Strukturert og arbeidsom Gode kommunikasjonsevner på norsk og engelsk – både skriftlig og muntlig Gode IT-kunnskaper; MS Office-produkter Godt humør og gode sosiale antenner
Vi tilbyr: 
En spennende stilling innen et segment i stor utvikling Godt miljø og hyggelige kollegaer Gode ansettelsesbetingelser Utviklingsmuligheter  
Arbeidssted: Bryn i Oslo. Det må påregnes reising i inn- og utland i forbindelse med prosjekter.

For nærmere informasjon, ta kontakt med Teknisk Sjef Prefab, Anders Carlsson anders.carlsson@dahl.no.

Søknadsfrist: Snarest og senest innen 30.08.2016

Skriftlig søknad med CV sendes line.simensen@dahl.no innen 30. august 2016.

Prosjektleder Rehab, GK Inneklima Trondheim

GK Inneklima's rehabiliteringsavdeling arbeider med rehabilitering av tekniske anlegg i eksisterende bygg. Det kan være større eller mindre ombygginger eller energiøkonomisering av eksisterende anlegg. Vi utfører selv ventilasjonsoppdrag, men har også ofte med automasjon, kjøling, rørarbeider og elektriker i prosjektene. Arbeidsområdet er Sør-Trøndelag og noe virksomhet på Nord Møre. Avdelingen består av 13 humørfylte medarbeidere, og som følge av økende oppdragsmengde ønsker vi flere gode medarbeidere på laget!
Arbeidsoppgaver:
Gjennomføre befaringer og foreslå tekniske løsninger i henhold til kundens behov og ønsker Ha kundekontakt mot eksisterende kunder Gjennomføre klimaprosjekt og ofte koordinere andre tekniske fag Ønskede kvalifikasjoner:
Ingeniør, teknisk fagskole, fagbrev eller tilsvarende erfaring  Problemløser, erfaring fra VVS-bransjen Gode kommunikasjon og koordineringsevner Godt humør Vi kan tilby:
En interessant stilling i en offensiv bedrift i vekst og med solid økonomi Utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter Kurs og etterutdanning Gode datasystemer for prosjekt- og økonomistyring Gode pensjons-, lønns- og forsikringsforhold Bil- og telefonordning Godt arbeidsmiljø Søknadsfrist: 15.09.2016 Søk stillingen

Oras søker hele tiden etter dyktige folk. Her kan du legge inn en generell søknad

Hovedkontoret vårt er på Hasle i Oslo, og vi har avdelinger distriktsvis i Bodø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Arendal, Skien, Drammen og Oslo.

Vi er alltid på jakt etter dyktige medarbeidere, både fagarbeidere og ledere innen installasjon og service på VVS, HVAC, elektro, automasjon og kjøling, men også stabsfunksjoner som regnskap og administrasjon.

Du er velkommen til å legge inn en åpen søknad hos oss. Vennligst spesifiser i søknaden hvilket distrikt du ønsker å arbeide for, og hvilket fagområde som er av spesiell interesse.

Vi setter pris på at du gir oss god informasjon om deg og bakgrunnen din når du registrerer søknaden og CV'en din. Det gjør oss i bedre stand til å vurdere deg til stillinger hos oss. Last gjerne opp vitnemål og andre relevante dokumenter også.

Send søknad

Avdelingsleder entreprise Ventilasjon, GK Inneklima Hedmark-Oppland

Vi søker avdelingsleder for ledelse av ventilasjonsteknisk gruppe i distriktet, i nært samarbeid med våre øvrige tekniske fag i GK. Som avdelingsleder vil du lede erfarne prosjektledere som betjener entrepriseprosjekter i hele Hedmark og Oppland. Du vil ha det overordnede ansvaret for å organisere, utvikle og ivareta den daglige driften i avdelingen, samt være en motivator for avdelingens ansatte. Avdelingen består av 8 medarbeidere og omsetter for 70 MNOK. Du må kunne påregne arbeidssted både på Lillehammer og Hamar.     Viktigste arbeidsoppgaver:
Personal-, resultat- og budsjettansvar Lede avdelingen i henhold til bedriftens verdier, handlingsplaner og budsjett Utarbeide forslag til og evaluere operative mål, herunder handlingsplan, budsjett, bemanningsplan og markedsplan Ansvarlig for GKs prosess- og produksjonsrutiner  (VIP og prosjektoppfølging) Markedsføre avdelingen, samt skape gode og tillitsfulle relasjoner med kunder og leverandører Ha tett samarbeid med prosjektledere, kundeansvarlig med hensyn til tilbud, anbud og prosjekter, samt følge opp ferdigmelding av prosjekter Rapportere til distrikssjef Ønskede kvalifikasjoner:
Fortrinnsvis ingeniørbakgrunn Prosjektleder- og rådgivererfaring Fordel med ledererfaring Gode kommunikasjonsevner og evne til å skape gode relasjoner både internt og eksternt Resultatorientert og fokus på økonomi Strukturert Generelt god IT kunnskap Vi kan tilby:
En interessant stilling i en offensiv bedrift i vekst og med solid økonomi Utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter Kurs og etterutdanning Gode datasystemer for prosjekt- og økonomistyring Gode pensjons-, lønns- og forsikringsforhold Bil- og telefonordning Aktiv bedriftsidrett Søknadsfrist: 23.09.2016
Søk stillingen

Servicerørlegger, Lier

Å være servicerørlegger i Assemblin betyr at du er meget faglig dyktig i rørfaget. I tillegg skal du være kundeorientert, serviceinnstilt, lærevillig, like å jobbe selvstendig og ta ansvar for at kunden har lyst til å bruke Imtech videre. Å jobbe som servicerørlegger betyr at du blir vist tillit og at du tar på deg rollen som vårt ansikt utad. Du har utpreget ordenssans, er pliktoppfyllende og har et vesen som folk liker.

Ønskede kvalifikasjoner:
◦ Høy grad av selvstendighet
◦ Gjennomføre mindre oppdrag fra A-Å
◦ Kundeorientert/serviceinstilling (også til egne kollegaer)
◦ Stolt av faget
◦ Du er kjent med bruk av dataverktøy (PC)

Vi kan tilby:
◦ Ordnede ansettelsesforhold i et solid og ambisiøst konsern
◦ Spennende arbeidsoppgaver med store muligheter for personlig utvikling
◦ Gode kollegaer med høy kompetanse
◦ Gode personalforsikringsordninger
◦ Firmahytter
◦ Konkurransedyktige betingelser

For stillingen kreves det førerkort.

Arbeidssted er i Teglverksveien 1, Lier og vi ønsker tiltredelse så snart som mulig.
Søknader vil bli behandlet fortløpende – ring oss gjerne hvis du har spørsmål om status i vår fremdrift.

Kontaktperson for stillingene er Thomas Trondskog tlf. 97577517

Søk stillingen

Serviceingeniør Byggautomasjon,Trondheim

Vil du være med på et elitelag og jobbe for et bedre miljø? Som markedsleder på fagene innklima og byggautomasjon vil du få mulighet til å jobbe med flerfaglige og tekniske utfordrende oppgaver. Avdelingen byggautomasjon i Trondheim har Trøndelag og Møre og Romsdal som sitt markedsområde.

Arbeidsoppgaver: Programmering og oppstart av automatikk/Sentral Driftskontroll-anlegg Rehabilitering av automatikk Gjennomføring av service, serviceavtaler Ønskede kvalifikasjoner:
Fagbrev/ingeniørutdannelse innen elektro eller automatiseringsfaget Erfaring fra tilsvarende arbeid er en fordel, men ingen betingelse Kjennskap og interesse for data Pliktoppfyllende og ryddig Gode kommunikasjonsevner, evne til å jobbe selvstendig og i team Løsningsorientert, positiv holdning og innstilling ovenfor våre kunder Vi kan tilby:
En interessant stilling i en offensiv bedrift i vekst og med solid økonomi Utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter Kurs og etterutdanning Gode datasystemer for prosjekt- og økonomistyring Gode pensjons-, lønns- og forsikringsforhold Bil- og telefonordning Søknadsfrist: 05.09.2016 Søk stillingen

Prosjektleder Byggautomasjon, Miljøhuset ryen

Vil du være med på et elitelag og jobbe for et bedre miljø? Som markedsleder på fagene inneklima og byggautomasjon vil du få mulighet til å jobbe med flerfaglige og tekniske utfordrende oppgaver. Med hovedkontor på Ryen i Oslo, dekker regionen Oslo og deler av Akershus. Regionen er organisert i forretningsmessige distrikt, henholdsvis nye bygg og eksisterende bygg. For nye bygg avdeling byggautomasjon er det ledig stilling som Prosjektleder. Avdelingen er i sterk vekst, og består i dag av 20 medarbeidere; prosjektledere, system-, prosjekt- og serviceingeniører.
Arbeidsoppgaver:
Prosjektledelse av prosjekter innenfor byggautomasjon Ansvarlig for gjennomføring og levering av tildelte prosjekter Teknisk og kommersielt resultatansvar Salg, kalkulasjon og prosjektering og tilleggsarbeider HMS ansvarlig i prosjektene Utstrakt kontakt med leverandører, konsulenter og byggherrer Tverrfaglig samarbeid med prosjektledere og andre nøkkelpersoner internt i GK Sørge for at arbeidene utføres i henhold til GKs verdier, rutiner og kvalitetsplaner Ønskede kvalifikasjoner:
Dokumentert relevant erfaring innen prosjektledelse (gjerne sertifisert) Utdannelse på høgskolenivå, teknisk og/eller merkantilt Fagkunnskap fra VVS/elektro/automasjon er en fordel Utadvendt og serviceinnstilt God til å kommunisere, både eksternt og internt Relasjonsbyggende egenskaper med evne til å jobbe selvstendig så vel som i team Resultatorientert med god økonomiforståelse Stor gjennomføringsevne Evne til å jobbe strukturert og målrettet Må beherske norsk skriftlig og muntlig Vi kan tilby:
En interessant stilling i en offensiv bedrift i vekst og med solid økonomi Utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter Kurs og etterutdanning Gode datasystemer for prosjekt- og økonomistyring Gode pensjons-, lønns- og forsikringsforhold Bil- og telefonordning Søknadsfrist: 02.09.2016
Søk stillingen

Prosjektutvikler Byggautomasjon, Miljøhuset Ryen

Vil du være med på et elitelag og jobbe for et bedre miljø? Som markedsleder på fagene inneklima og byggautomasjon vil du få mulighet til å jobbe med flerfaglige og teknisk utfordrende oppgaver. Med hovedkontor på Ryen i Oslo, dekker regionen Oslo og deler av Akershus. Regionen er organisert i forretningsmessige distrikt, henholdsvis nye bygg og eksisterende bygg. For nye bygg avdeling byggautomasjon er det ledig stilling som Prosjektutvikler. Avdelingen er i sterk vekst, og består i dag av 20 medarbeidere; prosjektledere, system- og serviceingeniører.

Arbeidsoppgaver:
Salg og markedsføring av byggautomasjonsløsninger i entreprisemarkedet Aktiv relasjonbygging mot nye og eksisterende kunder Prosjektutvikle prosjekter Utarbeide tilbud, forhandle og sluttføre avtaler med kunder Prosjekteringsledelse i innledende fase Utarbeide forslag til prosjektbudsjett i samarbeid med prosjektleder Tverrfaglig samarbeid med prosjektutviklerer og andre nøkkelpersoner internt i GK Sørge for at arbeidene utføres i henhold til GKs verdier, rutiner og kvalitetsplaner Ønskede kvalifikasjoner:
Dokumentert relevant erfaring innen salg og prosjektutvikling Utdannelse på høgskolenivå, teknisk og/eller merkantilt Fagkunnskap fra VVS/elektro/automasjon er en fordel Utadvendt og serviceinnstilt God til å kommunisere, både eksternt og internt Relasjonsbyggende egenskaper med evne til å jobbe selvstendig så vel som i team Resultatorientert med god øknomiforståelse Stor gjennomføringsevne Evne til å jobbe strukturert og målrettet Må beherske norsk skriftlig og muntlig Vi kan tilby:
En interessant stilling i en offensiv bedrift i vekst og med solid økonomi Utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter Kurs og etterutdanning Gode datasystemer for prosjekt- og økonomistyring Gode pensjons-, lønns- og forsikringsforhold Bil- og telefonordning Søknadsfrist: 02.09.2016
Søk stillingen

Avdelingsleder service i Oslo

Inneklima i nye- og eksisterende næringsbygg er GKs kjerneområde. Vi tilbyr tekniske installasjoner og rådgivning som bidrar til betydelige energi- og miljøgevinster i kombinasjon med optimal komfort for byggets brukere, - i hele byggets livssyklus. Vi har teknisk kompetanse på høyeste nivå innen fagområdene: ventilasjon, bygg automasjon, kulde, rør, elektro, vannbårne energisystemer, og energi. GK har en strategi om nærhet til kunden. Vi skal være tilstede lokalt og samtidig ha fordelen av høy teknisk kompetanse og et godt støtteapparat sentralt.   Med hovedkontor på Ryen i Oslo dekker regionen Oslo og deler av Akershus. Regionen er organisert i forretningsmessige distrikt, henholdsvis nye bygg og eksisterende bygg . For eksisterende bygg er det ledig stilling som avdelingsleder -Inneklima.   For eksisterende bygg er det ledig stilling som avdelingsleder - Service. Avdelingen er en flerfaglig serviceavdeling med 20 ansatte; teknikere, serviceleder og kundeansvarlige (KAM).   Arbeidsoppgaver: Personal, resultat og budsjettansvar Overordnet ansvar for å organisere og ivareta den daglige driften i avdelingen Leder avdelingen iht. bedriftens verdier, handlingsplaner og budsjett Markedsføre avdelingen, samt skape gode og tillitsfulle relasjoner med kunder og leverandører Ha tett samarbeid med kundeansvarlige (KAM), serviceled og serviceteknikere mht. salg, tilbudsprosessen og produksjon.  Stillingen rapporteret til Distrikssjef Eksisterende bygg region Oslo.
  Ønskede kvalifikasjoner:
Du er utdannet VVS ingeniør gjerne innen fagområdet Energi og Miljø, eventuell kuldeteknikk. Du har mer enn 5 års erfaring innen VVS faget og har erfaring fra avdelingsledelse, prosjektledelse eller som oppdragsleder. Du har erfaring med innsalg av prosjekter og inngåelse av kontrakter. Du har generell god IT kompetanse. Du har gode kommunikasjonsferdigheter, både skriftlig og muntlig.   Personlige egenskaper: Du er kundeorientert og en ressurs innen salg og teknikk. Du er tydelig i din kommunikasjon ovenfor medarbeidere, kunder og samarbeidspartnere. Du er beslutningsdyktig og har gjennomføringsevne. Du har gode samarbeidsegenskaper. Du er resultatorientert med fokus på økonomi. Vi kan tilby:
En interessant stilling i en offensiv bedrift i vekst og med solid økonomi Utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter Kurs og etterutdanning gjennom GK Skolen Gode datasystemer for prosjekt- og økonomistyring Gode pensjons-, lønns- og forsikringsforhold samt bil- og telefonordning Aktiv bedriftsidrett Arbeidssted sentralt beliggende med enkel tilgang til offentlig kommunikasjon som bane og buss. Godt tilbud av biloppstillingsplasser Søknadsfrist: 18.09.2016
Søk stillingen
ID-kort i byggebransjen virker
Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen.
ID-kort i byggebransjen virker
10.02.09: – Det er gledelig at ID-kortet viser seg å ha effekt, sier arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen.

Ministeren viser til at antall registrerte virksomheter innen byggenæringen har økt betydelig i løpet av det første åren

Fra 1. januar 2008 har det vært krav om ID-kort for alle som jobber på bygge- og anleggsplasser. Det gjelder både nordmenn og utlendinger.

– For å få ID-kort må firmaet være lovlig registrert i relevante offentlige registre. Man må med andre ord jobbe i et firma som har papirene sine i orden for å få kortet, sier Dag Terje Andersen til til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB)..

Ordningen med ID-kort er et tiltak er innført for å få mer seriøsitet og en mer effektiv kontroll med helse, miljø og sikkerhet på bygge- og anleggsplasser.

Arbeidstilsynet gjennomførte i januar en aksjon på byggeplasser i Oslo med fokus på kontroll av ID-kort. 250 virksomheter med totalt 1.000 ansatte ble kontrollert. 85 prosent av disse hadde ID-kort.

Blant kortene som Arbeidstilsynet har kontrollert er det ikke funnet eller vært mistanke om uriktige opplysninger eller forfalskede kort.

– Bransjen selv er også godt fornøyd med ID-kortet, og synes ordningen fungerer i samsvar med intensjonen, hevder ministeren.

Hovedinntrykket er at ordningen med ID-kort er godt kjent i bransjen, og at de fleste firmaene har sørget for kort til sine ansatte. Mange har imidlertid trodd at firmaer som tilbyr tjenester i forbrukermarkedet ikke er omfattet av ordningen. Det er ikke tilfelle. Regelen er at kortet skal festes lett synlig, slik at det blir enkelt å skille de useriøse aktørene fra de seriøse.

Arbeidstilsynets inspektører melder om at det etter innføringen av ordningen er enklere å få oversikt over aktørene på byggeplassene, fordi arbeidsgiver står oppført på kortene. Det har tidligere ofte vært et problem å identifisere arbeidstakernes formelle arbeidsgiver.

 
Denne artikkelen er printet ut fra VVSForum.no

VVSForum ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. VVSForum har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at Disqus-systemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her