Ledige stillinger

Rørleggere for service og prosjekt, GK Rør Drammen

GK Rør AS Drammen er en nystartet avdeling med ambisjoner om å bli en ledende aktør i Buskerud. I samarbeid med øvrige GK-selskaper og avdelinger kan vi levere totaltekniske entrepriser og totalteknisk service. Avdelingen er i vekst, og vi søker derfor etter rørleggere på service og prosjekt.   Arbeidsoppgaver: Utføre varierte rørleggerarbeider på en faglig sikker og god måte Etablere og opprettholde gode relasjoner og teamsamarbeid internt og eksternt på en profesjonell og tillitsvekkende måte Ivareta selskapets HMS- og kvalitetsrutiner Ønskede kvalifikasjoner og egenskaper:
Svennebrev som Rørlegger med gode faglige ferdigheter Løsningsorientert med evne til å jobbe både selvstendig og i team Ryddig og stukturert Noen års erfaring i faget Førerkort klasse B/BE Serviceinnstilt og samarbeidsvillig Beherske norsk skriftlig og muntlig Vi kan tilby:
Mulighet til å utvikle deg og vokse internt i selskapet Utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter Konkurransedyktige lønnsbetingelser Et meget godt og tverrfaglig arbeidsmiljø Arbeidssted er Drammen Vi vil behandle søknader fortløpende!
Ønsker du en stilling i en offensiv bedrift i vekst? Vi gleder oss til å lese din søknad!

Søknadsfrist: 22.09.2016 Søk stillingen

Prosjektleder BD Prefab

Som en solid aktør tilbyr Brødrene Dahl nå egenproduserte våtromsmoduler i det norske markedet gjennom vår divisjon BD Prefab.

I den forbindelse søker vi nå etter en dyktig prosjektleder.

Ansvar: 
Prosjektledelse på prosjekt hvor våtromsmoduler fra BD Prefab blir benyttet Prosjektering og materialbestilling Produksjon/ oppfølging av fabrikk, oppfølging av prosjekter samt deltagelse på overtakelsesbefaring. Stillingen innebærer besøk og oppfølging av prosjekter i hele Norge samt oppfølging av egne prosjekter på fabrikk.
Bakgrunn: 
Relevant bygg eller byggeteknisk utdannelse. Erfaring fra prosjektledelse i bygg og anlegg. Sterkt ønskelig med erfaring som prosjektleder og/ eller utførende fra store og små prosjekter hvor prefabrikkerte baderom har blitt benyttet. God kjennskap til norske byggeforskrifter og skikker.
Egenskaper:
Utadvendt, pågangsmot og lykkes igjennom team arbeid Gjennomføringsevne og driv Strukturert og arbeidsom Gode kommunikasjonsevner på norsk og engelsk – både skriftlig og muntlig Gode IT-kunnskaper; MS Office-produkter Godt humør og gode sosiale antenner
Vi tilbyr: 
En spennende stilling innen et segment i stor utvikling Godt miljø og hyggelige kollegaer Gode ansettelsesbetingelser Utviklingsmuligheter  
Arbeidssted: Bryn i Oslo. Det må påregnes reising i inn- og utland i forbindelse med prosjekter.

For nærmere informasjon, ta kontakt med Teknisk Sjef Prefab, Anders Carlsson anders.carlsson@dahl.no.

Søknadsfrist: Snarest og senest innen 30.08.2016

Skriftlig søknad med CV sendes line.simensen@dahl.no innen 30. august 2016.

HR-konsulent rekruttering, Miljøhuset Ryen

HR/HMS avdelingen i GK Norge består idag av 8 medarbeidere. Vi er nå på jakt etter å styrke vårt team med en ny HR-konsulent som vil ha særlig ansvar for rekruttering. Arbeidsstedet er miljøvennlige og moderne lokaler på Ryen, men noe reising må påregnes.

GK ligger på Karriebarrometerets og Universum sine lister over de 100 mest attraktive arbeidsgivere blant ingeniørstudenter. Arbeidsoppgaver:
Bistå organisasjonens ledere ved stillingsutlysninger Bistå ved behov under intervjuprosesser Gjennomføre search og seleksjon Utføre referanseintervjuer Utvikle bedriftens verktøykasse innen rekruttering Delta på studentmesser, lærlingedager og andre rekrutteringstiltak Delta i avdelingens øvrige oppgaveutførelse ved behov Oppdatere og drifte HR manager (elektronisk rekrutteringssystem) Ønskede kvalifikasjoner:
Master eller bachelor innen HR-relatert arbeid Tidligere erfaring fra rekrutteringsarbeid Sterk språklig, evne å se detaljer Utadvendt, serviceinnstilt, profesjonell Evne til å arbeide selvstendig og strukturert God til å kommunisere, muntlig og skriftlig Generelt god IT kunnskap Vi kan tilby:
En interessant stilling i en offensiv bedrift i vekst og med solid økonomi Utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter Kurs og etterutdanning Gode datasystemer for prosjekt- og økonomistyring Gode pensjons-, lønns- og forsikringsforhold Bil- og telefonordning Søknadsfrist: 22.08.2016
Søk stillingen

Avdelingsleder Marked, GK Tromsø

GK INNEKLIMA AS er spesialist på installasjon og drift av alle typer teknikk i bygg, og ønsker å kunne tilby våre samarbeidspartnere de aller beste løsningene for kostnadsmessig og problemfri drift. Det er en voksende erkjennelse at tekniske installasjoner får større betydning for å løse energi,- og klimautfordringene. Ved å komme tidlig inn i prosessene, bidrar GK INNEKLIMA også til lavere byggekostnader.   Vi ser etter deg som har gode kunnskaper om byggebransjen, og erfaring fra salgs,- og markedsarbeid i en teknisk orientert virksomhet. Du har gjerne bakgrunn fra et relevant fagområde.
Arbeidsoppgaver:
Overordnet ansvar for ordreinngang Lede markedsavdelingen Kalkulere og utarbeide tilbud  Prosjekteringsledelse Aktiv kundebehandling og markedsbearbeiding Utvikling av totaltekniske konsepter og løsninger i en tidlig fase av byggeprosessen Personal, økonomi og resultatansvar Definere, prioritere, iverksette og følge opp tiltak i forhold til handlingsplaner Ønskede kvalifikasjoner:
Fortrinnsvis ingeniørbakgrunn, gjerne fagkunnskap fra VVS/Kjøling/Elektro Prosjektleder,- eller rådgivererfaring Gode kommunikasjonsevner og evne til å motivere mennesker Resultatorientert med kremmerholdning Generelt gode IT kunnskaper Har du andre egenskaper som du mener gjør deg egnet for jobben, oppfordrer vi deg til å søke! Vi tilbyr:
En interessant stilling i en offensiv bedrift i vekst og med solid økonomi Utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter Kurs og etterutdanning  Gode pensjons-, lønns- og forsikringsforhold Bil- og telefonordning Et godt arbeidsmiljø! Søknadsfrist: 20.08.2016
Søk stillingen

Serviceingeniør Byggautomasjon,Trondheim

Vil du være med på et elitelag og jobbe for et bedre miljø? Som markedsleder på fagene innklima og byggautomasjon vil du få mulighet til å jobbe med flerfaglige og tekniske utfordrende oppgaver. Avdelingen byggautomasjon i Trondheim har Trøndelag og Møre og Romsdal som sitt markedsområde.

Arbeidsoppgaver: Programmering og oppstart av automatikk/Sentral Driftskontroll-anlegg Rehabilitering av automatikk Gjennomføring av service, serviceavtaler Ønskede kvalifikasjoner:
Fagbrev/ingeniørutdannelse innen elektro eller automatiseringsfaget Erfaring fra tilsvarende arbeid er en fordel, men ingen betingelse Kjennskap og interesse for data Pliktoppfyllende og ryddig Gode kommunikasjonsevner, evne til å jobbe selvstendig og i team Løsningsorientert, positiv holdning og innstilling ovenfor våre kunder Vi kan tilby:
En interessant stilling i en offensiv bedrift i vekst og med solid økonomi Utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter Kurs og etterutdanning Gode datasystemer for prosjekt- og økonomistyring Gode pensjons-, lønns- og forsikringsforhold Bil- og telefonordning Søknadsfrist: 05.09.2016 Søk stillingen

Controller, Oslo

GK Elektro er i stadig vekst og vi ser nå behovet for å få en engasjert og strukturert controller med på laget. GK elektro er et nyetablert selskap i GK familien, og har fokus på et sterkt fagmiljø, godt samarbeid og en positiv hverdag. Som controller hos oss vil du jobbe tett med økonomisjef og være en sparringsparner og støttespiller for våre prosjektledere, avdelingsledere og distriktssjefer.
  
 Arbeidsoppgaver: Ansvar for oppfølging og kvalitetssikring av tildelte distrikter, avdelinger og prosjekter i forbindelse med estimering, lønnsomhet, effektiv drift samt overholdelse av rutiner og retningslinjer Være delaktig i utvikling, implementering og effektivisering av rutiner, systemer og prosesser Bistå til økt øknomiforståelse i alle ledd i organisasjonen, delta i prosjekter og ved etablering av nye avdelinger og distrikter Resultatoppfølging og lønnsomhetsanalyser på distrikt, avdeling, prosjekter, kundesegmenter mm, identifisere risikoområder og iverksette tiltak Bistå prosjektledere/avdelingsledere med oppfølging av prosjekter og ordre Ha et tett samarbeid med økonomisjef og kvalitetssjef Noe reising må påregnes. Ønskede kvalifikasjoner:
Høyere økonomisk utdannelse (Siv.Øk, master/bachelor) 3-5 års relevant arbeidserfaring Relevant erfaring fra elektro og/eller bygg-, anlegg-, eiendomsbransjen kan kompensere for manglende formell utdannelse Gode data kunnskaper knyttet til systemforståelse og styringssystemer, samt god i excel Være en bidragsyter i forhold til miljø med evne til og opprette gode relasjoner i alle ledd internt og på tvers av organisasjonen Ha evnen til å jobbe selvstendig, samt bidra i team Fordel med erfaring og forståelse av kontraktsrett (NS) Må beherske norsk skriftlig og muntlig Vi kan tilby:
En interessant stilling i en offensiv bedrift i vekst og med solid økonomi Utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter Kurs og etterutdanning Gode datasystemer for prosjekt- og økonomistyring Gode pensjons-, lønns- og forsikringsforhold Bil- og telefonordning Aktiv bedriftsidrett Vi vil kalle aktuelle kandidater inn til intervju fortløpende.
  Er du nøyaktig, strukturert, lærevillig og engasjert? Da gleder vi oss til å høre fra deg!

Søknadsfrist: 31.08.2016
Søk stillingen

Oras søker hele tiden etter dyktige folk. Her kan du legge inn en generell søknad

Hovedkontoret vårt er på Hasle i Oslo, og vi har avdelinger distriktsvis i Bodø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Arendal, Skien, Drammen og Oslo.

Vi er alltid på jakt etter dyktige medarbeidere, både fagarbeidere og ledere innen installasjon og service på VVS, HVAC, elektro, automasjon og kjøling, men også stabsfunksjoner som regnskap og administrasjon.

Du er velkommen til å legge inn en åpen søknad hos oss. Vennligst spesifiser i søknaden hvilket distrikt du ønsker å arbeide for, og hvilket fagområde som er av spesiell interesse.

Vi setter pris på at du gir oss god informasjon om deg og bakgrunnen din når du registrerer søknaden og CV'en din. Det gjør oss i bedre stand til å vurdere deg til stillinger hos oss. Last gjerne opp vitnemål og andre relevante dokumenter også.

Send søknad

Prosjektleder Rehab, GK Inneklima Trondheim

GK Inneklima's rehabiliteringsavdeling arbeider med rehabilitering av tekniske anlegg i eksisterende bygg. Det kan være større eller mindre ombygginger eller energiøkonomisering av eksisterende anlegg. Vi utfører selv ventilasjonsoppdrag, men har også ofte med automasjon, kjøling, rørarbeider og elektriker i prosjektene. Arbeidsområdet er Sør-Trøndelag og noe virksomhet på Nord Møre. Avdelingen består av 13 humørfylte medarbeidere, og som følge av økende oppdragsmengde ønsker vi flere gode medarbeidere på laget!
Arbeidsoppgaver:
Gjennomføre befaringer og foreslå tekniske løsninger i henhold til kundens behov og ønsker Ha kundekontakt mot eksisterende kunder Gjennomføre klimaprosjekt og ofte koordinere andre tekniske fag Ønskede kvalifikasjoner:
Ingeniør, teknisk fagskole, fagbrev eller tilsvarende erfaring  Problemløser, erfaring fra VVS-bransjen Gode kommunikasjon og koordineringsevner Godt humør Vi kan tilby:
En interessant stilling i en offensiv bedrift i vekst og med solid økonomi Utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter Kurs og etterutdanning Gode datasystemer for prosjekt- og økonomistyring Gode pensjons-, lønns- og forsikringsforhold Bil- og telefonordning Godt arbeidsmiljø Søknadsfrist: 15.09.2016 Søk stillingen

Prosjektleder Byggautomasjon, Miljøhuset ryen

Vil du være med på et elitelag og jobbe for et bedre miljø? Som markedsleder på fagene inneklima og byggautomasjon vil du få mulighet til å jobbe med flerfaglige og tekniske utfordrende oppgaver. Med hovedkontor på Ryen i Oslo, dekker regionen Oslo og deler av Akershus. Regionen er organisert i forretningsmessige distrikt, henholdsvis nye bygg og eksisterende bygg. For nye bygg avdeling byggautomasjon er det ledig stilling som Prosjektleder. Avdelingen er i sterk vekst, og består i dag av 20 medarbeidere; prosjektledere, system-, prosjekt- og serviceingeniører.
Arbeidsoppgaver:
Prosjektledelse av prosjekter innenfor byggautomasjon Ansvarlig for gjennomføring og levering av tildelte prosjekter Teknisk og kommersielt resultatansvar Salg, kalkulasjon og prosjektering og tilleggsarbeider HMS ansvarlig i prosjektene Utstrakt kontakt med leverandører, konsulenter og byggherrer Tverrfaglig samarbeid med prosjektledere og andre nøkkelpersoner internt i GK Sørge for at arbeidene utføres i henhold til GKs verdier, rutiner og kvalitetsplaner Ønskede kvalifikasjoner:
Dokumentert relevant erfaring innen prosjektledelse (gjerne sertifisert) Utdannelse på høgskolenivå, teknisk og/eller merkantilt Fagkunnskap fra VVS/elektro/automasjon er en fordel Utadvendt og serviceinnstilt God til å kommunisere, både eksternt og internt Relasjonsbyggende egenskaper med evne til å jobbe selvstendig så vel som i team Resultatorientert med god økonomiforståelse Stor gjennomføringsevne Evne til å jobbe strukturert og målrettet Må beherske norsk skriftlig og muntlig Vi kan tilby:
En interessant stilling i en offensiv bedrift i vekst og med solid økonomi Utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter Kurs og etterutdanning Gode datasystemer for prosjekt- og økonomistyring Gode pensjons-, lønns- og forsikringsforhold Bil- og telefonordning Søknadsfrist: 02.09.2016
Søk stillingen

Prosjektutvikler Byggautomasjon, Miljøhuset Ryen

Vil du være med på et elitelag og jobbe for et bedre miljø? Som markedsleder på fagene inneklima og byggautomasjon vil du få mulighet til å jobbe med flerfaglige og teknisk utfordrende oppgaver. Med hovedkontor på Ryen i Oslo, dekker regionen Oslo og deler av Akershus. Regionen er organisert i forretningsmessige distrikt, henholdsvis nye bygg og eksisterende bygg. For nye bygg avdeling byggautomasjon er det ledig stilling som Prosjektutvikler. Avdelingen er i sterk vekst, og består i dag av 20 medarbeidere; prosjektledere, system- og serviceingeniører.

Arbeidsoppgaver:
Salg og markedsføring av byggautomasjonsløsninger i entreprisemarkedet Aktiv relasjonbygging mot nye og eksisterende kunder Prosjektutvikle prosjekter Utarbeide tilbud, forhandle og sluttføre avtaler med kunder Prosjekteringsledelse i innledende fase Utarbeide forslag til prosjektbudsjett i samarbeid med prosjektleder Tverrfaglig samarbeid med prosjektutviklerer og andre nøkkelpersoner internt i GK Sørge for at arbeidene utføres i henhold til GKs verdier, rutiner og kvalitetsplaner Ønskede kvalifikasjoner:
Dokumentert relevant erfaring innen salg og prosjektutvikling Utdannelse på høgskolenivå, teknisk og/eller merkantilt Fagkunnskap fra VVS/elektro/automasjon er en fordel Utadvendt og serviceinnstilt God til å kommunisere, både eksternt og internt Relasjonsbyggende egenskaper med evne til å jobbe selvstendig så vel som i team Resultatorientert med god øknomiforståelse Stor gjennomføringsevne Evne til å jobbe strukturert og målrettet Må beherske norsk skriftlig og muntlig Vi kan tilby:
En interessant stilling i en offensiv bedrift i vekst og med solid økonomi Utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter Kurs og etterutdanning Gode datasystemer for prosjekt- og økonomistyring Gode pensjons-, lønns- og forsikringsforhold Bil- og telefonordning Søknadsfrist: 02.09.2016
Søk stillingen

Servicerørlegger, Oslo

Å være servicerørlegger i Assemblin AS betyr at du er meget faglig dyktig i rørfaget. I tillegg skal du være kundeorientert, serviceinnstilt, lærevillig, like å jobbe selvstendig og ta ansvar for at kunden har lyst til å bruke Imtech videre. Å jobbe som servicerørlegger betyr at du blir vist tillit og at du tar på deg rollen som vårt ansikt utad. Du har utpreget ordenssans, er pliktoppfyllende og har et vesen som folk liker.

Ønskede kvalifikasjoner:
◦ Høy grad av selvstendighet
◦ Gjennomføre mindre oppdrag fra A-Å
◦ Kundeorientert/serviceinstilling (også til egne kollegaer)
◦ Stolt av faget
◦ Du er kjent med bruk av dataverktøy (PC)

Vi kan tilby:
◦ Ordnede ansettelsesforhold i et solid og ambisiøst konsern
◦ Spennende arbeidsoppgaver med store muligheter for personlig utvikling
◦ Gode kollegaer med høy kompetanse
◦ Gode personalforsikringsordninger
◦ Firmahytter
◦ Konkurransedyktige betingelser

For stillingen kreves det førerkort.

Arbeidssted er i Brobekkveien 80, Oslo og vi ønsker tiltredelse så snart som mulig. Søknader vil bli behandlet fortløpende – ring oss gjerne hvis du har spørsmål om status i vår fremdrift.

Kontaktperson for stillingene er Torgny Volden tlf. 99218846

Søk stillingen

Servicerørlegger, Ski

Å være servicerørlegger i Assemblin betyr at du er meget faglig dyktig i rørfaget. I tillegg skal du være kundeorientert, serviceinnstilt, lærevillig, like å jobbe selvstendig og ta ansvar for at kunden har lyst til å bruke Imtech videre. Å jobbe som servicerørlegger betyr at du blir vist tillit og at du tar på deg rollen som vårt ansikt utad. Du har utpreget ordenssans, er pliktoppfyllende og har et vesen som folk liker.


Ønskede kvalifikasjoner:
◦ Høy grad av selvstendighet
◦ Gjennomføre mindre oppdrag fra A-Å
◦ Kundeorientert/serviceinstilling (også til egne kollegaer)
◦ Stolt av faget
◦ Du er kjent med bruk av dataverktøy (PC)

Vi kan tilby:
◦ Ordnede ansettelsesforhold i et solid og ambisiøst konsern
◦ Spennende arbeidsoppgaver med store muligheter for personlig utvikling
◦ Gode kollegaer med høy kompetanse
◦ Gode personalforsikringsordninger
◦ Firmahytter
◦ Konkurransedyktige betingelser

For stillingen kreves det førerkort.

Arbeidssted er i Industriveien 3A, Ski og vi ønsker tiltredelse så snart som mulig. Søknader vil bli behandlet fortløpende – ring oss gjerne hvis du har spørsmål om status i vår fremdrift.

Kontaktperson for stillingene er Martin Hanæs tlf. 91687447

Avdelingsleder service i Oslo

Inneklima i nye- og eksisterende næringsbygg er GKs kjerneområde. Vi tilbyr tekniske installasjoner og rådgivning som bidrar til betydelige energi- og miljøgevinster i kombinasjon med optimal komfort for byggets brukere, - i hele byggets livssyklus. Vi har teknisk kompetanse på høyeste nivå innen fagområdene: ventilasjon, bygg automasjon, kulde, rør, elektro, vannbårne energisystemer, og energi. GK har en strategi om nærhet til kunden. Vi skal være tilstede lokalt og samtidig ha fordelen av høy teknisk kompetanse og et godt støtteapparat sentralt.   Med hovedkontor på Ryen i Oslo dekker regionen Oslo og deler av Akershus. Regionen er organisert i forretningsmessige distrikt, henholdsvis nye bygg og eksisterende bygg . For eksisterende bygg er det ledig stilling som avdelingsleder -Inneklima.   For eksisterende bygg er det ledig stilling som avdelingsleder - Service. Avdelingen er en flerfaglig serviceavdeling med 20 ansatte; teknikere, serviceleder og kundeansvarlige (KAM).   Arbeidsoppgaver: Personal, resultat og budsjettansvar Overordnet ansvar for å organisere og ivareta den daglige driften i avdelingen Leder avdelingen iht. bedriftens verdier, handlingsplaner og budsjett Markedsføre avdelingen, samt skape gode og tillitsfulle relasjoner med kunder og leverandører Ha tett samarbeid med kundeansvarlige (KAM), serviceled og serviceteknikere mht. salg, tilbudsprosessen og produksjon.  Stillingen rapporteret til Distrikssjef Eksisterende bygg region Oslo.
  Ønskede kvalifikasjoner:
Du er utdannet VVS ingeniør gjerne innen fagområdet Energi og Miljø, eventuell kuldeteknikk. Du har mer enn 5 års erfaring innen VVS faget og har erfaring fra avdelingsledelse, prosjektledelse eller som oppdragsleder. Du har erfaring med innsalg av prosjekter og inngåelse av kontrakter. Du har generell god IT kompetanse. Du har gode kommunikasjonsferdigheter, både skriftlig og muntlig.   Personlige egenskaper: Du er kundeorientert og en ressurs innen salg og teknikk. Du er tydelig i din kommunikasjon ovenfor medarbeidere, kunder og samarbeidspartnere. Du er beslutningsdyktig og har gjennomføringsevne. Du har gode samarbeidsegenskaper. Du er resultatorientert med fokus på økonomi. Vi kan tilby:
En interessant stilling i en offensiv bedrift i vekst og med solid økonomi Utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter Kurs og etterutdanning gjennom GK Skolen Gode datasystemer for prosjekt- og økonomistyring Gode pensjons-, lønns- og forsikringsforhold samt bil- og telefonordning Aktiv bedriftsidrett Arbeidssted sentralt beliggende med enkel tilgang til offentlig kommunikasjon som bane og buss. Godt tilbud av biloppstillingsplasser Søknadsfrist: 18.09.2016
Søk stillingen

Servicerørlegger, Lier

Å være servicerørlegger i Assemblin betyr at du er meget faglig dyktig i rørfaget. I tillegg skal du være kundeorientert, serviceinnstilt, lærevillig, like å jobbe selvstendig og ta ansvar for at kunden har lyst til å bruke Imtech videre. Å jobbe som servicerørlegger betyr at du blir vist tillit og at du tar på deg rollen som vårt ansikt utad. Du har utpreget ordenssans, er pliktoppfyllende og har et vesen som folk liker.

Ønskede kvalifikasjoner:
◦ Høy grad av selvstendighet
◦ Gjennomføre mindre oppdrag fra A-Å
◦ Kundeorientert/serviceinstilling (også til egne kollegaer)
◦ Stolt av faget
◦ Du er kjent med bruk av dataverktøy (PC)

Vi kan tilby:
◦ Ordnede ansettelsesforhold i et solid og ambisiøst konsern
◦ Spennende arbeidsoppgaver med store muligheter for personlig utvikling
◦ Gode kollegaer med høy kompetanse
◦ Gode personalforsikringsordninger
◦ Firmahytter
◦ Konkurransedyktige betingelser

For stillingen kreves det førerkort.

Arbeidssted er i Teglverksveien 1, Lier og vi ønsker tiltredelse så snart som mulig.
Søknader vil bli behandlet fortløpende – ring oss gjerne hvis du har spørsmål om status i vår fremdrift.

Kontaktperson for stillingene er Thomas Trondskog tlf. 97577517

Søk stillingen
Kan nye forskrifter skape motkonjunktur?
– Leilighetsmarkedet begynte å falle allerede i fjor våres og falt senere gjennom hele 2008, men vi har hatt nok leveranser sier Arne Fagerland hos Flexit.
Kan nye forskrifter skape motkonjunktur?
07.01.09: Flexit er en stor produsent av boligventilasjon. Med 170 mennesker på lønningslisten er det viktig for dem at de nye forskriftene skaper tilstrekkelig med ny etterspørsel.

De nye tekniske forskriftene påbyr balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Det betyr at et marked som hittil har vært forholdsvis lite, fra 2009 blir mangedoblet. Det igjen trekker nye aktører til markedet. En av de store de møter der er Flexit, som har drevet med boligventilasjon i tredve år.

Nå blir det slutt på mekanisk avtrekk. Det er krav om minimum 70 prosent varmegjenvinning, med en vifteeffekt på 2,5 (SFP). Avtrekksventilasjon blir forbudt, i stedet kommer det balanserte anlegg som er fire ganger så dyre. Er ikke det deilig? Vi spør Arne Fagerland, salgssjef for VVS og ansvarlig for salg til vvs-entreprenører og boligprodusenter.

– De nye forskriftene er til fordel for ventilasjonsprodusentene, men samtidig med nye regler er det en dramatisk nedgang i boligbyggingen. Det vi er spente på nå, er om de nye forskriftene skaper tilstrekkelig nytt salg til at de skaper en slags motkonjunktur for vår bransje.

– Hvordan har etterspørselen etter boligventilasjon utviklet seg i 2008?
– Leilighetsmarkedet begynte å falle allerede i fjor våres og falt senere gjennom hele 2008, men vi har hatt nok leveranser.. Først gikk leiligheter ned, så eneboliger og felt.

– Bransjen oppfatter oss som leverandør av små aggregater, men det hindrer ikke at vi også er i store bygg, opplyser Fagerland. – Vi har mange leveranser til rehabilitering av skoler, barnehager, tannlegekontorer etc. Ofte er det seksjonering av kontorlokaler hvor folk vil kontrollere ventilasjonen.

Enkelt, enklere, enklest
– Hva er de viktigste argumentene i kampen om kundene, Arne Fagerland?
– Pris og enkel montasje. Enkel montasje er enormt viktig, fordi enkelhet sparer utgifter til andre håndverkere. Den som finner den smarteste og enkleste løsningen vinner.
– Hva koster et Flexit-anlegg til en enebolig på 200 kvadratmeter?
– Ferdig montert og igangkjørt koster det mellom 40 og 50 tusen kroner. Det er mindre enn folk tror.

– Hvordan fungerer salgskanalene i markedet for boligventilasjon, Arne Fagerland?
– Når det gjelder småhus selger vi direkte til boligprodusentene, det blir for mange ledd når vi selger til ventilasjonsentreprenøren som selger videre. Men kompliserte bygg overlater vi til profesjonelle ventilasjonsentreprenører som har apparatet til byggemøter etc.
– For oss er byggevarebransjen også et ben å stå på, opplyser Fagerland. – Folk har penger og bruker dem gjerne i byggevarehusene. Der finner de Flexits gjør-det-selv-sortiment for huseiere og håndverkere. Dette er et viktig marked, det var der det startet for Flexit.

– Vi snakker mye om markeder, men for oss er det også viktig å få frem at de vi selger er helse og velvære, fremhever Arne Fagerland. – 50 % av alle boliger har et innemiljøproblem, og fukt er det vanligste. Det vi gjør noe med er luftkvaliteten, kravet til ventilasjon er 0,5 luftomsetning per time. Vi driver med ventilasjon for mennesker, så kommer energien attåt, selv om det er den som for tiden vies størst oppmerksomhet i media.

– Hvor ligge utfordringene videre for produsenter av boligventilasjon?
– Ved siden av å videreutvikle de systemene vi har for nye boliger, er det utvikling av systemer for gammel bebyggelse. Det er en utfordring å bryne seg på, for en gang kommer kravet om balansert ventilasjon også i gamle bygårder.

Flexit AS holder til i Ørje i Marker kommune, bare seks kilometer fra svenskegrensen. Selskapet har 170 ansatte, inkludert ansatte i produksjonen i Sverige.
– Vi selger cirka 10 000 aggregater i året. Nordiske land er vårt hjemmemarked, og i tillegg er vi godt etablert i Tyskland. Som markedsleder i Norge er vi den alle nykommerne skal angripe – i Sverige er det vi som tar markedsandeler. Med finanskrise og mange nye aktører går vi en spennende tid i møte, sier salgssjef Arne Fagerland til VVS-forum.


Fra laboratoriet. Ingar Torgrimsbo foretar lydmåling i Flexits laboratorium.


Anders Gustavsson med et aggregat av typen SL4R


Tekst: Ole Daniel Enersen

 
Denne artikkelen er printet ut fra VVSForum.no

VVSForum ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. VVSForum har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at Disqus-systemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
På forsiden nå