Ledige stillinger

EL Montører service og entreprise, GK Elektro Asker

Ønsker du utfordrende og spennende oppgaver innen et firma med gode resultater og ambisjoner om vekst i årene som kommer? Vi har nå etablert oss i Asker og søker engasjerte og positive EL montører til oppdrag innen service og entreprise som kan være med bygge opp vår avdeling. Vi trenger flere dyktige medarbeidere med oss på laget. Vi er samlokalisert med GK Inneklima i Solbråveien 23. Arbeidsoppgaver: Utføre varierte Elektrikerarbeid på en faglig sikker og god måte hos våre kunder og oppdragsgivere Håndtere kunder og samarbeidspartnere på en profesjonell og tillitsvekkende måte Utføre forebyggende og lovpålagte vedlikeholdsoppdrag Sette seg inn i og ivareta selskapets HMS- og kvalitetsrutiner Ønskede kvalifikasjoner og egenskaper: Fagbrev som Elektromontør gr. L Erfaring som elektriker fra service og/eller prosjekt Serviceinnstilt, engasjert og samarbeidsvillig Evnen til å jobbe selvstendig og i team Førerkort klasse B Beherske norsk skriftlig og muntlig Vi kan tilby: En interessant stilling i en offensiv bedrift i vekst og med solid økonomi Utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter Konkurransedyktige lønnsbetingelser Et godt og tverrfaglig arbeidsmiljø   Vil du være med på laget for et bedre miljø? Vi gleder oss til å lese din søknad!
Søknadsfrist: 15.08.2016
Søk stillingen

Rørleggere for service og prosjekt, GK Rør Drammen

GK Rør AS Drammen er en nystartet avdeling med ambisjoner om å bli en ledende aktør i Buskerud. I samarbeid med øvrige GK-selskaper og avdelinger kan vi levere totaltekniske entrepriser og totalteknisk service. Avdelingen er i vekst, og vi søker derfor etter rørleggere på service og prosjekt.   Arbeidsoppgaver: Utføre varierte rørleggerarbeider på en faglig sikker og god måte Etablere og opprettholde gode relasjoner og teamsamarbeid internt og eksternt på en profesjonell og tillitsvekkende måte Ivareta selskapets HMS- og kvalitetsrutiner Ønskede kvalifikasjoner og egenskaper:
Svennebrev som Rørlegger med gode faglige ferdigheter Løsningsorientert med evne til å jobbe både selvstendig og i team Ryddig og stukturert Noen års erfaring i faget Førerkort klasse B/BE Serviceinnstilt og samarbeidsvillig Beherske norsk skriftlig og muntlig Vi kan tilby:
Mulighet til å utvikle deg og vokse internt i selskapet Utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter Konkurransedyktige lønnsbetingelser Et meget godt og tverrfaglig arbeidsmiljø Arbeidssted er Drammen Vi vil behandle søknader fortløpende!

Ønsker du en stilling i en offensiv bedrift i vekst? Vi gleder oss til å lese din søknad!

Søknadsfrist: 17.07.2016
Søk stillingen
 

Servicerørlegger, Oslo

Å være servicerørlegger i Assemblin AS betyr at du er meget faglig dyktig i rørfaget. I tillegg skal du være kundeorientert, serviceinnstilt, lærevillig, like å jobbe selvstendig og ta ansvar for at kunden har lyst til å bruke Imtech videre. Å jobbe som servicerørlegger betyr at du blir vist tillit og at du tar på deg rollen som vårt ansikt utad. Du har utpreget ordenssans, er pliktoppfyllende og har et vesen som folk liker.

Ønskede kvalifikasjoner:
◦ Høy grad av selvstendighet
◦ Gjennomføre mindre oppdrag fra A-Å
◦ Kundeorientert/serviceinstilling (også til egne kollegaer)
◦ Stolt av faget
◦ Du er kjent med bruk av dataverktøy (PC)

Vi kan tilby:
◦ Ordnede ansettelsesforhold i et solid og ambisiøst konsern
◦ Spennende arbeidsoppgaver med store muligheter for personlig utvikling
◦ Gode kollegaer med høy kompetanse
◦ Gode personalforsikringsordninger
◦ Firmahytter
◦ Konkurransedyktige betingelser

For stillingen kreves det førerkort.

Arbeidssted er i Brobekkveien 80, Oslo og vi ønsker tiltredelse så snart som mulig. Søknader vil bli behandlet fortløpende – ring oss gjerne hvis du har spørsmål om status i vår fremdrift.

Kontaktperson for stillingene er Torgny Volden tlf. 99218846

Søk stillingen

Seksjonsleder Service Rør - Trøndelag

Oras har 150 medarbeidere i Trøndelag og er i sterk vekst. Nå søker vi en seksjonsleder til vår serviceavdeling, seksjon rør, med 30 rørleggere.. Serviceavdelingen i ORAS Trøndelag leverer både serviceoppdrag og mindre prosjekter innen fire fagområder: rør, klima, elektro og automasjon. Noen av våre største kunder i Trøndelag er NTNU, St. Olav, E.C. Dahl Eiendom, Statoil og Malvik kommune. 

Vår nye seksjonsleder rør vil ha overordnet ansvar for serviceleveranser på rørfaget i en av Oras' største avdelinger. Serviceavdelingen har vokst mye i løpet av de siste 15 årene, og skal fortsette veksten. Du vil gjennom god ledelse, markedskunnskap og kremmerånd lede seksjonen målrettet videre. 

Som seksjonsleder rør i Oras vil du få en god mulighet til å arbeide tverrfaglig sammen med dyktige kolleger i Norges største VVS-leverandør. Arbeidsoppgaver Daglig oppfølging av drift og personal Prosjektledelse av serviceoppdrag Bidra til å utarbeide og gjennomføre serviceavdelingens strategiplan Utvikling og utvidelse av Oras' kundemasse i Trøndelag Oppfølging av KPI'er Personalledelse og bemanningsplanlegging Engasjert deltakelse i serviceavdelingens ledergruppe Ansvar for seksjonens økonomi og resultater Kvalifikasjoner Du har fagbrev som rørlegger, mesterbrev, teknisk fagskole eller er VVS-ingeniør Du har ledet eller et brennende ønske om å lede servicerørleggere Relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning Tverrfaglig kompetanse er en fordel Utdanningsretning Bygg og anlegg Håndverksfag Maskin / Konstruksjon Utdanningstittel: Rørlegger, teknisk fagskole, VVS-ingeniør Utdanningsnivå Fagskole / Fagbrev (2 år) Høyskole / Universitet Personlige egenskaper Du har fokus og overblikk over de økonomiske konsekvensene til aktivitetene i seksjonen Du handler på eget initiativ, får ting til å skje og aksepterer ansvar for resultater Du leder gjennom å gi teamet ditt en klar opplevelse av retning, og du inspirerer og koordinerer andre på en god måte Du kommuniserer klart og presis Vi tilbyr Oras Trøndelag har mange faste og store kunder Mulighet til å videreutvikle og forme seksjonen videre Mellomlederstilling hos markedslederen i Norge. Du får mulighet til å utøve lederskap i et trygt miljø. Oras har høy, tverrfaglig VVS-, elektro- og automasjonskompetanse Eget kompetanseutviklingsprogram - Oras-skolen Andre opplysninger Reisevirksomhet: Ingen reiseaktivitet
  Søknadsfrist: Snarest
Søk stillingen

Vi søker Servicesjef

Novema kulde søker ny Sjef for vår serviceavdeling
 
Arbeidsoppgaver:
Vi søker en engasjert leder til vår serviceavdeling på Skedsmokorset.. Vi søker deg som brenner for service og den gode kundeopplevelse, har lidenskap og evne til å skape gode relasjoner mot både kunde og i arbeidsmiljøet. Du får personalansvar for teamet ditt, og vil gjennom dette jobbe med å sikre at Novema kulde oppfattes som en trygg og pålitelig aktør. Servicelederen vil ha ansvar for etterlevelse av rutiner, serviceavtaler og bidra til et høyt faglig miljø i en hektisk hverdag.
 
Kvalifikasjoner:
- Ledererfaring
- Dokumentert relevant erfaring.
- Erfaring fra servicearbeid.
- Faglig dyktig og oppdatert innen kuldefaget og dagens produkter.
- Relevant erfaring/ praksis kan kompenseres for manglende utdanning.
 
Utdanningsnivå:
- Fagskole / Fagbrev (2 år)
- Høyskole / Universitet
- Relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning
 
Språk:
- Norsk
- Engelsk – skriftlig og muntlig
 
Egenskaper:
- God kundebehandler.
- Gode samarbeidsevner.
- Evne til å jobbe systematisk og selvstendig.
- Serviceinnstilt.
- Fokus på kvalitet i jobben.
- Håndterer å ha mange baller i luften samtidig
- Ansvarsbevisst med vilje til å stå på.
- Tydelig i kommunikasjonen
- Effektiv og løsningsfokusert.
- Teknisk interesse og forståelse- herunder kompetanse innen data.
 
Vi tilbyr:
- Stillingsbrøk: 100%
- Godt faglig miljø med gode utviklingsmuligheter
- Gode forsikring- og pensjonsordninger
- Godt arbeidsmiljø
 
Send søknad eller spørsmål til:
Daglig leder Trond Kristensen tek@novemakulde.no, tlf 63 87 07 66, eller avdelingsleder Ketil Torp ktp@novemakulde.no, tlf 63 87 07 63.

Kalkulatør/prosjektutvikler, GK Rør Trondheim

Vil du bli med på laget for et bedre miljø og skape noe av betydning? GK Rør er Norges største rørentreprenører og har i dag i underkant av 500 ansatte totalt fra Oslo i sør til Hammerfest i nord. Vi er i stadig vekst og trenger nå vi din kompetanse i vårt prosjektteam. Hos oss vil du få spennende faglige utfordringer og utviklingsmuligheter i et hyggelig, godt  og profesjonelt fagmiljø. GK Rør Trøndelag har i dag 90 medarbeidere og er i sterk vekst. Vi jobber med alt innenfor rørfaget fra små til store prosjekter. Du vil få en sentral rolle i avdelingen, og jobbe med prosjekter lokalisert i trøndelag.
Arbeidsoppgaver:
Utarbeide kalkyler for salgsmuligheter hos eksisterende og nye kunder Prosjektutvikle og detaljkalkulere prosjekter Prosjekteringsledelse i innledende fase Prosjektering av energi- og røranlegg Utarbeide forslag til prosjektbudsjett, samt bistå prosjektleder ved innkjøp Sørge for at arbeidene utføres i henhold til GKs verdier, rutiner og kvalitetsplaner Ivareta og utvikle gode relasjoner mot eksisterende og nye kunder Samarbeide tett med prosjektutviklere, prosjektledere samt nye og eksisterende kunder og leverandører Ønskede kvalifikasjoner og egenskaper:
VVS ingeniør eller tilsvarende, med god faglig bakgrunn Erfaring fra bransjen evt. rådgiverbakgrunn Erfaring med kalkulasjonsprogrammet Cordell er en fordel Gode kommunikasjonsevner og relasjonsbyggende egenskaper med evne til å jobbe selvstendig så vel som i team Resultatorientert med god økonomiforståelse Kunnskap om automatiske slokkeanlegg Må beherske norsk skriftlig og muntlig Vi kan tilby:
Konkurransedyktige lønnsbetingelser Gode pensjons- og forsikringsordninger Utfordrende og utviklende arbeidsoppgaver Et godt og tverrfaglig arbeidsmiljø Aktivt bedriftsidrettslag Arbeidssted er Trondheim Ønsker du å være med på laget? Vi gleder oss til å lese din søknad!

Søknadsfrist: 15.08.2016
Søk stillingen

Prosjektleder service, GK Inneklima, Ålesund

Vil du være med på et elitelag og jobbe for et bedre miljø? Hos oss vil du få mulighet til å jobbe med spennende og flerfaglige oppgaver. GK har Norges fremste kompetansemiljø innen inneklima og ventilasjon. Serviceavdelingen i GK Ålesund består i dag av 12 medarbeidere. Det er stor vekst i vårt marked, og vi forventer en spennede utvikling i tiden som kommer. Vi leter derfor etter en erfaren prosjekleder innen VVS og/eller energi og miljø!

Arbeidsoppgaver: Prosjektledelse Kundekontakt Ansvar for kundeportefølje Teamarbeid med kollegaer Salg og tilbudsarbeid Ønskede kvalifikasjoner:
Ingeniørkompetanse VVS /Energi og miljø Relevant erfaring en fordel, gjerne innen drift og forvaltning, energiledelse / energioppfølging / EOS Evnen til god kommunikasjon Resultatorientert Utadvendt og serviceinnstilt Generelt god IT kunnskap Vi kan tilby:
En interessant stilling i en offensiv bedrift i vekst og med solid økonomi Utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter Kurs og etterutdanning Gode datasystemer for prosjekt- og økonomistyring Gode pensjons-, lønns- og forsikringsforhold Bil- og telefonordning Søknadsfrist: 29.07.2016 Søk stillingen

Prosjektutvikler sprinkler, GK Rør Lillehammer

GK Rør distrikt Hedmark/Oppland består 4 avdelinger lokalisert på Hamar, Gjøvik, Lillehammer og Gudbrandsdalen (Otta og Vågå). Vi arbeider innenefor prosjektutvikling, prosjektledelse, energiteknikk, service og produksjon. Teknisk avdeling er lokalisert på Lillehammer og bistår distriktet med blandt annet kalkulasjon, prosjektering og prosjektutvikling. For å styrke vårt tekniske team har vi nå behov for en erfaren ingeniør/sivilingeniør med god kunnskap og erfaring innen sprinkler prosjektering-/ kontroll. Du vil få en sentral rolle i distriktet, og arbeide tett med Avdelingsleder og fagansvarlig sprinkler.   Er du rett person har du: faglig tyngde og erfaring/ utdannelse innen rørfaget med spesielt forkus på sprinkler, men gjerne også erfaring fra andre fagdisipliner kunnskap om og sertifisering innen sprinkler prosjektering-/ kontroll jobbet med, og kan dokumentere ferdigheter i BIM evnen til å utforme og selge inn gode tekniske løsninger for GK Rør med fokus på tverrfaglige gode løsninger god forretningsmessig forståelse, har overblikk og jobber målrettet god økonomisk forståelse og er god på kalkulasjon evnen til å ta overordnet ansvar for prosjekteringsledelse ved totalentreprise god kunnskap om relevante lover og regler gode evner til å etablere og opprettholde gode relasjoner internt og eksternt relevant utdannelse som Ingeniør eller Siv. Ingeniør     Vi kan tilby: Utfordrende oppgaver og gode utviklingsmuligheter Et godt tverrfaglig arbeidsmiljø Konurransedyktige betingelser Gode pensjons- og forsikringsordninger   Stillingen vil i hovedsak betjene distrikt Oppland/Hedmark, men må også påregne å bistå våre øvrige distrikter ved behov.Kjenner du deg igjen i beskrivelsen over og ønsker å være en del av et firma i vekst? Vi ser frem til å høre fra deg!
Søknadsfrist: 15.08.2016
Søk stillingen

Distriktsleder VVS - Sør

Norsk Wavin AS har virksomhet innen forretningsområdene VA, VVS og El/Tele. Selskapet inngår i Wavin konsernet som er markedsleder i Europa innen plastrørsystemer. Wavin inngår videre i Mexichem Group med virksomhet innen produksjon av plastråvarer og plastrørsystemer. Mexichem Group er den globale markedsleder innen plastrørsystemer. Det norske selskapet har hovedkontor på Karihaugen i Oslo, med fabrikk i Høland i Akerhus. Omsetningen i 2015 var ca 500 MKR. og det norske selskapet består av 105 medarbeidere, hvorav 65 på Høland. Norsk Wavin er inne i en meget positiv utvikling og er i dag markedsleder innen vekstområdene overvannshåndtering, innomhus avløp og kabelvern for energi og telecom. Se gjerne www.wavin.no.

For vår oppdragsgiver søker vi:

Distriktsleder VVS
Relasjonsbygging og løsningssalg i distrikt Sør
 
Som distriktsleder VVS i Buskerud, Vestfold, Telemark og Agder-fylkene blir du del av et kompetent salgsteam med høy faglig kompetanse. Du vil arbeide hos en markedsledende aktør med sterke merkevarer, systemer og løsninger og få selvstendig ansvar for utvikling av egen kundeportefølje. Produktmessig vil du kunne utvikle systemer tilpasset kundens krav. Stillingen rapporterer til Salgssjef.
 
Arbeidsoppgaver:
Drive oppsøkende salg og relasjonsbygging mot nye og eksisterende segmenter for sluttkunde Gjennomføre salgs- og markedsaktiviteter Innhenting og rapportering av markedsdata og annen informasjon Gjennomføre eksterne presentasjoner, informasjonsmøter og kurs Være kundens representant hos oss og vår representant hos kundene I samarbeid med produktsjef og teknisk medarbeidere definere og implementere riktige systemer for kundene Ansvarlig for å videreutvikle systemer og konsepter, samt bidra til innovasjon  Kvalifikasjoner:
Bakgrunn fra VVS-bransjen God salgserfaring og kan vise til en etablert kundeportefølje Sterke relasjonsegenskaper Resultat- og løsningsorientert Fortrolig med IT baserte arbeidsverktøy Meget gode kommunikasjonsegenskaper på norsk Høy arbeidskapasitet og evne til å prioritere oppgaver i en hektisk hverdag Evne til å motivere Godt humør  Personlige egenskaper:
Utpreget selger, ser muligheter der andre ser begrensninger Sulten etter nye utfordringer God gjennomføringsevne, strukturert og selvdreven Kremmersjel med blikk for innovasjon God nettverksbygger Løsningsorientert  Vi tilbyr:
Selvstendige og varierte arbeidsoppgaver med bred kontaktflate Konkurransedyktige betingelser Muligheter for faglig og personlig utvikling Et hyggelig og inkluderende miljø Gode pensjons- og forsikringsordninger Firmabil For ytterlige informasjon ta kontakt med Linda Lauvålien på telefon 92 42 81 85, eller Ivar Ødegaard på tlf. 90 17 76 68. Alle henvendelser behandles konfidensielt, om ønskelig også overfor oppdragsgiver. Vi imøteser din CV og søknad via: post@soler.no. Merk søknad med "12491". 

Søknadsfrist: Snarest.

Oras søker hele tiden etter dyktige folk. Her kan du legge inn en generell søknad

Hovedkontoret vårt er på Hasle i Oslo, og vi har avdelinger distriktsvis i Bodø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Arendal, Skien, Drammen og Oslo.

Vi er alltid på jakt etter dyktige medarbeidere, både fagarbeidere og ledere innen installasjon og service på VVS, HVAC, elektro, automasjon og kjøling, men også stabsfunksjoner som regnskap og administrasjon.

Du er velkommen til å legge inn en åpen søknad hos oss. Vennligst spesifiser i søknaden hvilket distrikt du ønsker å arbeide for, og hvilket fagområde som er av spesiell interesse.

Vi setter pris på at du gir oss god informasjon om deg og bakgrunnen din når du registrerer søknaden og CV'en din. Det gjør oss i bedre stand til å vurdere deg til stillinger hos oss. Last gjerne opp vitnemål og andre relevante dokumenter også.

Send søknad

Servicerørlegger, Lier

Å være servicerørlegger i Assemblin betyr at du er meget faglig dyktig i rørfaget. I tillegg skal du være kundeorientert, serviceinnstilt, lærevillig, like å jobbe selvstendig og ta ansvar for at kunden har lyst til å bruke Imtech videre. Å jobbe som servicerørlegger betyr at du blir vist tillit og at du tar på deg rollen som vårt ansikt utad. Du har utpreget ordenssans, er pliktoppfyllende og har et vesen som folk liker.

Ønskede kvalifikasjoner:
◦ Høy grad av selvstendighet
◦ Gjennomføre mindre oppdrag fra A-Å
◦ Kundeorientert/serviceinstilling (også til egne kollegaer)
◦ Stolt av faget
◦ Du er kjent med bruk av dataverktøy (PC)

Vi kan tilby:
◦ Ordnede ansettelsesforhold i et solid og ambisiøst konsern
◦ Spennende arbeidsoppgaver med store muligheter for personlig utvikling
◦ Gode kollegaer med høy kompetanse
◦ Gode personalforsikringsordninger
◦ Firmahytter
◦ Konkurransedyktige betingelser

For stillingen kreves det førerkort.

Arbeidssted er i Teglverksveien 1, Lier og vi ønsker tiltredelse så snart som mulig.
Søknader vil bli behandlet fortløpende – ring oss gjerne hvis du har spørsmål om status i vår fremdrift.

Kontaktperson for stillingene er Thomas Trondskog tlf. 97577517

Søk stillingen

Servicerørlegger, Ski

Å være servicerørlegger i Assemblin betyr at du er meget faglig dyktig i rørfaget. I tillegg skal du være kundeorientert, serviceinnstilt, lærevillig, like å jobbe selvstendig og ta ansvar for at kunden har lyst til å bruke Imtech videre. Å jobbe som servicerørlegger betyr at du blir vist tillit og at du tar på deg rollen som vårt ansikt utad. Du har utpreget ordenssans, er pliktoppfyllende og har et vesen som folk liker.


Ønskede kvalifikasjoner:
◦ Høy grad av selvstendighet
◦ Gjennomføre mindre oppdrag fra A-Å
◦ Kundeorientert/serviceinstilling (også til egne kollegaer)
◦ Stolt av faget
◦ Du er kjent med bruk av dataverktøy (PC)

Vi kan tilby:
◦ Ordnede ansettelsesforhold i et solid og ambisiøst konsern
◦ Spennende arbeidsoppgaver med store muligheter for personlig utvikling
◦ Gode kollegaer med høy kompetanse
◦ Gode personalforsikringsordninger
◦ Firmahytter
◦ Konkurransedyktige betingelser

For stillingen kreves det førerkort.

Arbeidssted er i Industriveien 3A, Ski og vi ønsker tiltredelse så snart som mulig. Søknader vil bli behandlet fortløpende – ring oss gjerne hvis du har spørsmål om status i vår fremdrift.

Kontaktperson for stillingene er Martin Hanæs tlf. 91687447
Kan nye forskrifter skape motkonjunktur?
– Leilighetsmarkedet begynte å falle allerede i fjor våres og falt senere gjennom hele 2008, men vi har hatt nok leveranser sier Arne Fagerland hos Flexit.
Kan nye forskrifter skape motkonjunktur?
07.01.09: Flexit er en stor produsent av boligventilasjon. Med 170 mennesker på lønningslisten er det viktig for dem at de nye forskriftene skaper tilstrekkelig med ny etterspørsel.

De nye tekniske forskriftene påbyr balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Det betyr at et marked som hittil har vært forholdsvis lite, fra 2009 blir mangedoblet. Det igjen trekker nye aktører til markedet. En av de store de møter der er Flexit, som har drevet med boligventilasjon i tredve år.

Nå blir det slutt på mekanisk avtrekk. Det er krav om minimum 70 prosent varmegjenvinning, med en vifteeffekt på 2,5 (SFP). Avtrekksventilasjon blir forbudt, i stedet kommer det balanserte anlegg som er fire ganger så dyre. Er ikke det deilig? Vi spør Arne Fagerland, salgssjef for VVS og ansvarlig for salg til vvs-entreprenører og boligprodusenter.

– De nye forskriftene er til fordel for ventilasjonsprodusentene, men samtidig med nye regler er det en dramatisk nedgang i boligbyggingen. Det vi er spente på nå, er om de nye forskriftene skaper tilstrekkelig nytt salg til at de skaper en slags motkonjunktur for vår bransje.

– Hvordan har etterspørselen etter boligventilasjon utviklet seg i 2008?
– Leilighetsmarkedet begynte å falle allerede i fjor våres og falt senere gjennom hele 2008, men vi har hatt nok leveranser.. Først gikk leiligheter ned, så eneboliger og felt.

– Bransjen oppfatter oss som leverandør av små aggregater, men det hindrer ikke at vi også er i store bygg, opplyser Fagerland. – Vi har mange leveranser til rehabilitering av skoler, barnehager, tannlegekontorer etc. Ofte er det seksjonering av kontorlokaler hvor folk vil kontrollere ventilasjonen.

Enkelt, enklere, enklest
– Hva er de viktigste argumentene i kampen om kundene, Arne Fagerland?
– Pris og enkel montasje. Enkel montasje er enormt viktig, fordi enkelhet sparer utgifter til andre håndverkere. Den som finner den smarteste og enkleste løsningen vinner.
– Hva koster et Flexit-anlegg til en enebolig på 200 kvadratmeter?
– Ferdig montert og igangkjørt koster det mellom 40 og 50 tusen kroner. Det er mindre enn folk tror.

– Hvordan fungerer salgskanalene i markedet for boligventilasjon, Arne Fagerland?
– Når det gjelder småhus selger vi direkte til boligprodusentene, det blir for mange ledd når vi selger til ventilasjonsentreprenøren som selger videre. Men kompliserte bygg overlater vi til profesjonelle ventilasjonsentreprenører som har apparatet til byggemøter etc.
– For oss er byggevarebransjen også et ben å stå på, opplyser Fagerland. – Folk har penger og bruker dem gjerne i byggevarehusene. Der finner de Flexits gjør-det-selv-sortiment for huseiere og håndverkere. Dette er et viktig marked, det var der det startet for Flexit.

– Vi snakker mye om markeder, men for oss er det også viktig å få frem at de vi selger er helse og velvære, fremhever Arne Fagerland. – 50 % av alle boliger har et innemiljøproblem, og fukt er det vanligste. Det vi gjør noe med er luftkvaliteten, kravet til ventilasjon er 0,5 luftomsetning per time. Vi driver med ventilasjon for mennesker, så kommer energien attåt, selv om det er den som for tiden vies størst oppmerksomhet i media.

– Hvor ligge utfordringene videre for produsenter av boligventilasjon?
– Ved siden av å videreutvikle de systemene vi har for nye boliger, er det utvikling av systemer for gammel bebyggelse. Det er en utfordring å bryne seg på, for en gang kommer kravet om balansert ventilasjon også i gamle bygårder.

Flexit AS holder til i Ørje i Marker kommune, bare seks kilometer fra svenskegrensen. Selskapet har 170 ansatte, inkludert ansatte i produksjonen i Sverige.
– Vi selger cirka 10 000 aggregater i året. Nordiske land er vårt hjemmemarked, og i tillegg er vi godt etablert i Tyskland. Som markedsleder i Norge er vi den alle nykommerne skal angripe – i Sverige er det vi som tar markedsandeler. Med finanskrise og mange nye aktører går vi en spennende tid i møte, sier salgssjef Arne Fagerland til VVS-forum.


Fra laboratoriet. Ingar Torgrimsbo foretar lydmåling i Flexits laboratorium.


Anders Gustavsson med et aggregat av typen SL4R


Tekst: Ole Daniel Enersen

 
Denne artikkelen er printet ut fra VVSForum.no

VVSForum ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. VVSForum har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at Disqus-systemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her