Vegard Døssland har begynt som serviceingeniør hos Belimo Automation AS

Vegard Døssland har begynt som serviceingeniør hos Belimo

0

– Jeg gikk rett fra skolebenken og hit, og har vært heldig som har fått jobb i et solid og innovativt selskap som Belimo med så mange dyktige kollegaer. Jeg var sommervikar her i fjor, så firmaet er ikke helt ukjent, sier Døssland som kommer fra Uskedalen på Vestlandet.

Han forteller til VVSforum at energi, inneklima og byggautomasjon er spennende fagfelt som er i rivende utvikling, og som han gleder seg til å kunne jobbe med hver dag.
– Jeg er over middels interessert i energiaspektet, og energi i bygg. Interessen tiltok bare mer og mer etter hvert som studiet varte. Bacheloroppgaven min hadde tittelen matematisk modellering av kjøling med faseendringsmateriale, og oppgaven ønsket vi å undersøke om bruk av faseendringsmaterialer kunne redusere behovet for mekanisk kjøling, og hva som måtte til for at det skulle fungere. Oppgaven ble utarbeidet med to dyktige medstudenter. Det var en en utrolig lærerik og spenennde prosess. Absolutt et av høydepunktene i studieløpet, sier Døssland.

Han mener videre at VVS-bransjen er midt i et skifte. Byggebransjen er opptatt av at byggene skal fungere, derfor er det viktig å ta i bruk løsninger som funker. Det skjer veldig mye på teknologisiden, og Belimo har mange spennende produkter som faktisk kan være med å gjøre en forskjell for folk. Vi er avhengig av et godt inneklima, der mennesker skal jobbe og fungere i hverdagen, sier den unge nye engasjerte medarbeideren.

Døssland trekker frem blant annet den nye energiventilen, og nye løsninger i skyen som aktuator- og ventilleverandøren nylig har lansert.

Adm.direktør Karin Jensen i Belimo forteller at de er fornøyd med å få inn enda en ny ung medarbeider i selskapet.
– Vegard er en dyktig og engasjert person som vi kjenner fra før siden han jobbet her som sommervikar i fjor. Han starter opp på vårt servicelager hvor han skal få litt fartstid, og lære å kjenne vår produkter. Etter hvert skal Vegard over i direkte salg og rådgivning.
– Vi har gode erfaringer med og la våre nyansatte først jobbe på servicelageret. Der får man fort en bredere produktforståelse i dialog med våre kunder. Nå begynner vi å bli en stor og slagkraftig organisasjon med mye kunnskap innenfor aktuator- og ventilteknologi for varme, ventilasjon og luftbehandlingssystemer, sier Jensen.

Og Døssland er enig.
– Jeg lærer utrolig mye av å jobbe på lageret. Her jobber jeg med montasje, og kundene kommer inn og spør om montering, og om produktene. Det bidrar til at jeg får raskere produktkunnskap, og ikke minst blir kjent med kundene. Læringskurven er rimelig bratt, men er vanvittig givende og morsom.

Døssland føler at han har fått en trygg og god start på arbeidslivet i Belimo. Han stortrives og synes det er veldig spennende å komme i jobb.
– Nå skal jeg jobbe med produkter jeg virkelig har tro på, sier han avslutningsvis til VVSforum.

Nå skal han snart reise til Belimo`s fabrikk og kurssenter i Sveits.