-Vi har sett et behov hos kundene for en enda raskere vei inn til teknisk dokumentasjon for enkelte av produktene våre, forteller Johnny A. Kristiansen i Grundfos Norge AS.

Nytt verktøy fra Grundfos gir kundene raskere svar

0

– De siste årene har Grundfos Norge gjort flere viktige tiltak for å øke tilgjengeligheten overfor kundene. Et av tiltakene har vært ‘teknisk selvhjelp’, en snarvei på nett til teknisk informasjon og service videoer for noen av de mest etterspurte produktene våre, forteller Johnny A. Kristiansen leder for første linje support i kundesenteret til Grundfos Norge AS i en pressemelding.

På kundesenteret i første linje ut mot kunden, sitter teamet som hjelper kundene i forbindelse med teknisk salg og support via e-post og telefon.

Etter å ha kartlagt og analysert inngående henvendelser til kundesenteret over en lengre periode har selskapet opparbeidet god innsikt i hvilken informasjon kundene etterspør.

-Vi har sett et behov hos kundene for en enda raskere vei inn til teknisk dokumentasjon for enkelte av produktene våre. Spesielt i forbindelse med oppkobling, feilsøking, montering og igangkjøring, sier Kristiansen.

For ca. et halvt år siden ble ‘teknisk selvhjelp lansert’. Her finner kundene teknisk informasjon på produkter innen sirkulasjon, avløp og vannforsyning.

Kristiansen som har jobbet 17 år i Grundfos og fulgt utviklingen i markedet kan fortelle om en god mottagelse og et jevnt stigende antall besøk på siden lanseringen.

-Vi ser at kundene i stadig større grad selv ønsker å sjekke ut løsninger og finne nødvendig informasjon når de er ute i felt. Det betyr at vi som selskap må tilrettelegge for kundene. Teknisk selvhjelp og Grundfos Product Center er viktige digitale verktøy – i tillegg er vi selvfølgelig også tilgjengelig på telefonen, med en svarprosent på over 95%, understreker Kristiansen.

– Grundfos Product Center er fremdeles hovedkilden på nett, der kundene finner utfyllende informasjon om applikasjoner, montering, service, reservedelstegninger, videoer, tegninger, brosjyrer og mye mer. Det er selvfølgelig også tilgang til Grundfos Product Center fra ‘teknisk selvhjelp’, avslutter Kristiansen til slutt i pressemeldingen.