Ny biokjele fra Fröling og SGP Armatec

SGP Armatec AS og Fröling lanserer nå T4 kjelen på det norske markedet. Kjelen er laget for flis eller pellets, og er rettet direkte inn mot det segmentet kunder som ønsker høykvalitetskjeler med høy ytelse til en fornuftig pris.

0

Kjelen har vunnet flere internasjonale priser for sitt design og innovasjon.

Det skriver SGP Armatec i en pressemelding.

Kjeleserien finnes i utgaver fra 24 til 150 kW, og kjelene opp til 50 kW kan også leveres i kondenserende utgave med virkningsgrader opp til 105% (94% for ikke-kondenserende utgave). En kondenserende kjele reduserer også støvutslipp ytterligere med 50% i forhold til en ikke kondenserende kjele.

– Kjelene er kompakte og relativt rimelige og er en god erstatning for fossile oljekjeler fordi de kan oppnå høye temperaturer» sier produktansvarlig Christian Brennum i SGP Armatec. «Vi tror at bio-kjele markedet vil få et lite løft nå som fossil brensel blir forbudt innen 2020, og mange ønsker å få et godt, rimelig og miljøvennlig alternativ» fortsetter Brennum.

Denne kjeleserien er spesielt rettet inn mot «bondemarkedet» i Norge, og SGP Armatec vil søke en ny måte å angripe dette markedet på, gjennom å etablere et nytt nett av eksklusive, regionale forhandlere for dette spesifikke produktet.

– For denne type anlegg er det viktig med en svært tett dialog med sluttkunden. SGP Armatec har tradisjonelt sett ikke kontakt med sluttkunder og samtidig så kreves en viss spesialistkompetanse for å selge denne type løsninger effektivt. Vi ønsker derfor å få kontakt med gode, seriøse aktører som ønsker å ta grep om biovarmemarkedet for landbruket gjennom et samarbeid med oss og Fröling, sier daglig leder i SGP Armatec, Jo Helge Gilje.