Andreas Ingerud er et fredelig menneske, men kanskje bor det en liten råtass i ham, for hans store lidenskap er slåsskamp på isen.

Frimurer med lidenskap for køller

Ukens profil

0

Dagens profil er ingen av delene, men han har vært hjertelig til stede i bransjen hele sitt arbeidsliv.

En av de første gangene jeg traff ham satt han høyt til hest, en ekte morahest. Han kom ikke langt, for morahester er trehester, og atskillig større enn slike som man visstnok lager i fengslene. Mannen til hest var Andreas Ingrud. Vi var i Mora for å besøke FM Mattsson. Andreas var da direktør for Mattssons norske virksomhet.

Andreas’ utdannelse var økonomisk gymnas og diverse BI-kurs, deriblant markedsføring, før han kjente suget fra rørbransjen:
– Jeg begynte hos Brødrene Dahl og har arbeidet i rørbransjen hele tiden. Jeg var hos BD i åtte år, med innkjøp og salg, før jeg kom til Arne Korsbakken som importerte Mattsson. Det var hos Korsbakken vi fant på slagordet ”Vi er der når du trenger oss.”

Senere ble jeg daglig leder av FM Mattssons i Norge. Nå er jeg hos Geberit, og etter fire år er det fremdeles et godt firma å arbeide i. Men jeg har fremdeles god kontakt med de gamle Mattsson-gutta Olle og Matts.

Andreas er et fredelig menneske, men kanskje bor det en liten råtass i ham, for hans store lidenskap er slåsskamp på isen:
– Jeg er veldig opptatt av ishockey, det er Frisk Asker som er laget. Jeg er på alle hjemmekampene og noen bortekamper. Jeg spiller ikke selv, men det gjør sønnen min, han spiller fremdeles i tredjedivisjon for å ha det gøy. Men min interesse for køller gjelder ikke bare ishockey, jeg spiller golf og er medlem av Kjekstad Golfklubb.

Og mannen som ikke går på skøyter, går ikke på ski heller:
– Jeg ble født med ski på bena og fikk dem fort av meg. Skiene har jeg brent opp og bindingene rakte jeg ut av peisen. Mens andre sliter og lukter svette, bruker jeg heller tid på myntsamlingen min. Jeg samler spesielt på norske mynter, og har mye glede av det uten at det koster meg mye. Jeg abonnerer på nye myntsett og minnemynter. Av tokroninger mangler jeg bare to, og det er de dyreste.

Andreas Ingrud fyller 57 år i august i år. Han er gift og har to barn, begge adoptert fra Korea. Mens kona nyter et glass god vin, foretrekker Andreas øl. Og når de nyter sin drikker om sommeren, er det nå helst i Puerto de Mogán på Gran Canaria.

Andreas er frimurer, men nekter hårdnakket for at Andreaslosjen er oppkalt etter ham. Synd!